Henrik Bjørn Petersen var forsanger i det odenseanske rockband Merzy.

Hvis navnet Henrik Bjørn Petersen får en klokke til at ringe, er der en god grund.

Den initiativrige fynbo var i sin tid forsanger i det succesrige odenseanske rockband Merzy, som blev dannet i 1986 og turnerede rundt på danske og europæiske veje - med stor succes. Det blev til et par pladekontrakter og masser koncerter foran tusindvis af mennesker, inden bandet blev opløst i 1998.

- Jeg troede, jeg skulle være rockmusiker, men det var ikke holdbart i længden. Vi vidste aldrig, hvad vi tjente, og det var heller ikke godt for familielivet.  Da det ikke gik, havde jeg heldigvis min uddannelse som elektriker. Det kan jeg takke min far for. Det var ham, der en dag kom og fortalte, at han havde skaffet mig en læreplads. Dengang havde jeg ikke lyst til at være elektriker, men det kom, da jeg indstillede min professionelle karriere som musiker, siger Henrik Bjørn Petersen, som dog aldrig slipper musikken.

Han er blandt andet medlem af Den Danske Mafia, der blæser Danmark rundt med John Mogensen-numre, og pladeaktuel med guitaristen Steffen Schackinger, som han spiller i Odense med den 5. maj.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.