En farlig vane: Minister varsler klip i kortet til chauffører

- Det er fantastisk egoistisk og enormt farligt, hvis chaufføren kigger andre steder hen end på vejen, når man kører rundt med flere ton metal for enden af speederen, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) om undersøgelsen fra Rådet for Sikker Trafik. Foto: Rådet for Sikker Trafik

En farlig vane: Minister varsler klip i kortet til chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver sjette erhvervschauffør indrømmer at bruge mobilen til at læse sms, mail eller indhold på nettet, mens vedkommende kører bil. Tal viser, at varebiler har tre gange større risiko for at blive involveret i trafikuheld, end personbiler har.

Hvad laver en chauffør bag rattet i en lastbil, en varevogn eller en personbil? Han kører selvfølgelig bil. I hvert fald for det meste - for hver sjette erhvervschauffør indrømmer i en interviewundersøgelse med 1051 deltagere, at han eller hun ofte eller en gang imellem læser sms, mail eller indhold på nettet, mens bilen kører.

Det er færre, end da Rådet for Sikker Trafik lavede en lignende undersøgelse sidste år, men det er stadig for mange, der ikke har fokus rettet mod at køre bilen, lyder det fra rådet.

- Uopmærksomhed er hvert år skyld i voldsomme trafikulykker, og derfor er det vigtigt, at flere holder fokus på trafikken og ikke alt muligt andet bag rattet. Der kan ske store skader, hvis en erhvervschauffør i en fuldt læsset varevogn eller en lastbil overser en bilkø eller cyklister i trafikken, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Den nye undersøgelse afslører også, at fire procent af erhvervschaufførerne er kørt galt i deres arbejdstid, mens 20 procent fortæller, at de har været lige ved at køre galt.

- Det er fantastisk egoistisk og enormt farligt, hvis chaufføren kigger andre steder hen end på vejen, når man kører rundt med flere ton metal for enden af speederen. Derfor glæder det mig, at nogle virksomheder gør en særlig indsats for at øge opmærksomheden. Og så fremsætter vi snart et lovforslag, som netop sætter fokus på uopmærksomhed, så det fremadrettet kommer til at give et klip i kørekortet, hvis man bruger håndholdt teleudstyr under kørslen.

Det siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse fra Rådet for Sikker Trafik, som onsdag sammen med Forsikring & Pension afholder Sikker Trafik Erhverv-konferencen i Hellerup.

I hver tredje dødsulykke og i hver sjette ulykke med alvorligt tilskadekomne er et erhvervskøretøj involveret. Det viser tal fra Vejdirektoratet. Ifølge Havarikommissionen har varebiler tre gange større risiko for at blive involveret i trafikulykker, end personbiler har.

Havarikommissionen har undersøgt en række ulykker med lastbiler og konkluderet, at halvdelen af de alvorlige ulykker kunne være undgået, hvis chaufførerne havde orienteret sig bedre og holdt fokus på trafikken og vejens forløb.

En farlig vane: Minister varsler klip i kortet til chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce