Elsam-top til at tale med


Elsam-top til at tale med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROS: ELRO-direktør tilfreds med opblødning hos Elsam-ledelse

Der er nu ros fra Elsams kritiske aktionærer til Elsam-toppen .

På et aktionærmøde i Århus i går mødtes selskabets direktør, Peter Høstgaard-Jensen, og bestyrelsesformand Jens Bahne Jørgensen blandt andre med ELRO's administrerende direktør, Henry Lei Jacobsen, der har været hård i kritikken at Elsams ledelse.

Og han glædede sig over nye toner fra Elsam-toppen.

I tirsdags sagde Elsams administrerende direktør på et aktionærmøde i Nyborg, at et kanontilbud fra Vattenfall vil få Elsams ledelse til kikke nøgternt og sagligt på alternativet, og i går var tonen også imødekommende over for de DONG-kritiske aktionærer.

- Jeg fornemmede en lidt venligere tone over for ønskerne om at få et tilbud fra Vattenfall. Det er formentlig en naturlig reaktion på, at man var lidt for langt ude ved kanten, da man valgte at støtte en fusion med DONG, siger Henry Lei Jacobsen.

Han mener, at Elsam-ledelsen svigtede sit mandat, da den valgte fusionen med DONG uden at medinddrage Vattenfall.

- Ledelsen fik udelukkende mandat til at forhandle en aftale med DONG , hvis man samtidig fik et bud fra Vattenfall, og det gjorde man ikke, siger Henry Lei Jacobsen.

Afviser forklaring

Elsams direktør forklarede i går i Stiftstidende, at Finansministeriet ikke ville acceptere Vattenfall som tredje part, og at Elsam var nødt til at bøje sig, men den forklaring køber ELRO-direktøren ikke.

- Staten kan ikke bruge et isoleret DONG til noget på det europæiske energimarked. Hvis ikke Elsam-ledelsen havde bøjet sig, havde DONG været tvunget tilbage til forhandlingsbordet, siger Henry Lei Jacobsen.

Han forventer, at Vattenfall i næste uge kommer med et godt bud, der mindst matcher fusionen med DONG, hvor kursen er fastsat til 1400.

- På den måde er Vattenfall tilbage og det mandat, som Elsams bestyrelse fik, kan så alligevel blive opfyldt bare på en anden måde, siger ELRO-direktøren.

Elsam-top til at tale med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce