Elsam på charmeoffensiv


Elsam på charmeoffensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ENERGISK: Starter på aktionær-runde i Nyborg på tirsdag

Skal Elsam ringforloves med statslige DONG, svenske Vattenfall eller Norsk Hydro?

Alle døre står på klem, når Elsams ledelse i næste uge starter en charmeoffensiv hos de 21 ejere af Elsam.

Første møde afholdes i Nyborg, men i alt vil der blive gennemført fire dialogmøder, hvor ledelsen vil forklare, hvorfor den aftalte fusion med DONG efter bestyrelsens mening er den bedste løsning.

- Vi har gode erfaringer for at supplere de større aktionærmøder med dialogmøder, hvor kredsen er mindre, og hvor der er en bedre udveks-ling af synspunkter. Møderne har til formål at beskrive, hvad fusionen med DONG indebærer, og hvad fordelene er, siger Peter Høstgaard-Jensen.

Aktionærerne skal først og fremmest afveje et kontant tilbud fra Vattenfall i forhold til et langsigtet ejerskab af et stort dansk energiselskab.

- Når vi indgår i en fusion, er det jo fordi, vi regner med, at der kan skabes yderligere værditilvækst og dermed værdi til aktionærerne, siger Elsams administrerende direktør.

Vattenfall-tilhængere

En gruppe af aktionærer repræsenteret ved Randers-selskabet ELRO's administrerende direktør Henry Lei Jacobsen har imidlertid vist interesse for at sælge sine aktier til svenske Vattenfall, der har lovet at komme med et endeligt tilbud den 17. januar.

Et foreløbigt bud lyder på kurs 1300, men med visse forbehold - bl.a. Elsams køb af Københavns Energi.

Vattenfall har indbudt til orienteringsmøde for Elsam-aktionærer 14. januar hos ELRO i Randers.

Skal fusionen mellem DONG og Elsam vedtages, kræver den ifølge Elsams egne vedtægter 67 procents opbakning i aktionærkredsen. Men Elsam og DONG's aftale om en fusion indebærer desuden, at der ikke er andre med i fusionen.

Elsams aktionærer er dog frit stillet til at sælge deres aktier efter 1. februar, og det vil ikke overraske Peter Høst- gaard-Jensen, hvis nogle af aktionærerne vælger at sælge til Vattenfall.

- Men der er selvfølgelig en smertegrænse for, hvor mange, der kan sælge, for at fusionen fortsat kan gennemføres. Finansministeren har dog strakt hånden frem og sagt, at man nok kan finde en løsning, hvis nogle få aktionærer vælger at sælge til Vattenfall, siger Elsam-direktøren.

Ifølge Peter Høstgaard-Jensen har bestyrelsen ikke været i kontakt med hverken Vattenfall eller Norsk Hydro, der ifølge norske Aftenposten tilsyneladende har vist interesse for at være med i budkrigen om Elsam-aktierne.

Lotteriseddel

Elsam-direktøren afviser, at han i dag har et anstrengt forhold til Vattenfall, som i sin tid hjalp Elsam til at holde DONG fra døren, da statens selskab forsøgte at købe sig til bestemmende indflydelse i Elsam.

- Vattenfall hjalp os til, at vi kom ind i en mere ligeværdig fusionsdrøftelse med DONG. Vattenfall havde håbet, det blev til mere, men det var lidt som en lotteriseddel. Vattenfall havde ingen sikkerhed, og jeg har fuld forståelse for, at man nu forsøger at få mere ud af det, siger Peter Høstgaard-Jensen.

Han finder det i øvrigt naturligt, at Elsams ledelse tager kontakt til Vattenfall, når man har en mere klar fornemmelse af, hvor man har sine aktionærer, og hvilket tilbud Vattenfall kommer med.

- Bestyrelsen har forhandlet en rammeaftale med Finansministeriet, som indebærer en fusion med DONG, hvor der ikke er plads til Vattenfall før børsnoteringen. Derfor kan vi ikke med den anden hånd forhandle med Vattenfall nu, siger Peter Høstgaard-Jensen.

Elsam på charmeoffensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce