Elektrikeren blev en haj til at programmere

DanvanFoto: Michael Nørgaard

Elektrikeren blev en haj til at programmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tur til Norge fik stor betydning for Rene Andersens arbejdsliv.

En helt almindelig montageopgave fik stor betydning for Rene Andersens arbejdsliv. Egentlig skulle han bare have været et par dage par uger på en et projekt i Norge, men opgaven udviklede sig.

- Som montører var vi på en fabrik, der pakkede tun og laks. Det hele skulle vejes af i mængder, pakkes på paller og skibes afsted til Japan, siger Rene Andersen, der i dag er arbejder som daglig leder af virksomheden Danvan i Odense.

Virksomheden producerer vandingsanlæg og gødningsblandere til gartnerier over store del af verden. De produceres i Odense af klejnsmede, tavlemontører, elinstallatører og stærkstrømsteknikere. Men virksomheden har også ingeniører på lønningslisten.

Selv er Rene Andersen uddannet elektriker, og det var også i den egenskab, han i sin tid blev sendt til Norge.

- Lige inden jeg tog afsted på opgaven, fik jeg en computer under armen af en ingeniør. Tag den lige med for en sikkerheds skyld, hvis der nu er noget med programmeringen, lød opfordringen. Jeg endte med at være deroppe i flere måneder, men jeg lærte også at programmere, siger Rene Andersen, der i dag er fuldbefaren PLC-programmør.

PLC står for Programmable Logic Controller og kan bedst beskrives som hjernen i små og mellemstore industrielle anlæg. Og vel hjemme fra Norge begyndte han at tage flere af den slags opgaver.

- Og så tog det ene skridt det andet, siger den 55-årige elektriker, der startede i Danvan for 10 år siden.

Ved siden af den daglige drift er det stadig ham, der laver en del af PLC-programmeringen på virksomhedens produkter. For vandingsanlæg og gødningsblandere er fyldt med moderne teknologi. Noget man ikke nødvendigvis tænker over, hvis man pusler med tanken om at blive elektriker, mener Rene Andersen.

- Hvis man godt kan lide at lave tavler, så er der en oplagt mulighed for at læse videre. Men det kræver selvfølgelig, at man har flair og lyst.

Elektrikeren blev en haj til at programmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce