Electrolux fødselshjælper for ny virksomhed på Højfyn

Den nye fabrik skal udføre opgaver for Electrolux i de første leveår. Blandt andet skal Tommerup-folkene være med til at producere de store tørretumblere.
Foto: Jørgen Hansen

Electrolux fødselshjælper for ny virksomhed på Højfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INITIATIV: To af den lukningsdømte Tommerup-fabriks chefer starter eget firma med 34 ansatte

Electrolux Laundry Systems, der lukker sin fabrik i Tommerup med udgangen af juli, er fødselshjælper for en ny virksomhed, som forbliver i det gamle fabrikskompleks som lejer hos Tommerup Erhvervspark.

Electrolux-koncernen flytter hovedparten af produktionen til en søsterfabrik i Sverige og til et helt nyt anlæg i Thailand, men for en årrække forbliver en del af opgaverne på Fyn.

To af de to lokale Electrolux-ledere, fabriksdirektør Ole Birger Nielsen og produktionschef Michael Nielsen, starter 1. august Nielsen Steel Solutions A/S, der lægger ud med at tilbyde job til 34 medarbejdere fra deres gamle arbejdsplads.

Garanteret omsætning

Dermed udnyttes det tilbud, som Electrolux gav allerede i slutningen af 2004, da koncernen offentliggjorde lukkeplanerne for Tommerup. Dengang fik de ansatte tilsagn om, at man ville lade en del af opgaverne indgå som startgrundlag for en ny virksomhed med en garanteret omsætning i de første år.

Electrolux bidrager desuden til starten af Nielsen Steel Solutions - i daglig tale NSS - med overdragelse af maskinparken på favorable vilkår.

- Vi får en højere beskæftigelse end planlagt, idet vi har fået til opgave at færdiggøre produktionen af tørretumblere i Tommerup for Electrolux. Det giver os lidt tid til at skaffe os nogle nye kunder, så vi kan fastholde flest mulige af vore dygtige medarbejdere, siger Michael Nielsen.

Ud over tørretumblere skal NSS for en længere periode producere reservedele og pladekomponenter til den svenske verdenskoncern.

Store ambitioner

Ambitionen er høj fra starten. Det er intentionen at skabe en underleverandørvirksomhed, der vil være et stærkt supplement til virksomheder i Østeuropa og Kina, som mange danske virksomheder lægger opgaver ud til i disse år.

- For virksomheder med stort volumen og små dimensioner vil det sikkert være muligt at finde fordelagtige leverandører i Asien og Østeuropa. Men er det modsatte tilfældet, vil NSS A/S givet være konkurrencedygtig, pointerer Ole Birger Nielsen.

Han tilføjer, at firmaet vil sikre kunderne stor fleksibilitet og produktivitet samt høj kvalitet.

- Vi vil være i stand til at producere til konkurrencedygtige priser i forhold til de nære østlande og Asien, siger Ole Birger Nielsen.

Han er sammen med Michael Nielsen eneste aktionærer i NSS A/S, der starter med 500.000 kroner i selskabskapital.

Virksomheden rykker ind på 3600 kvadratmeter i Tommerup Erhvervspark med mulighed for udvidelser, idet der er reserveret yderligere 1100 kvadratmeter.

Electrolux fødselshjælper for ny virksomhed på Højfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce