El-selskaber bliver købmænd


El-selskaber bliver købmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LIBERALT: Selskaber tilbyder blandt andet finansiering af hårde hvidevarer

Køb din ferierejse af elselskabet. Eller få finansieret din nye kummefryser over elregningen.

Fantasien fejler ikke noget hos en række elselskaber, som i øjeblikket lokker kunderne med andet og mere end elektricitet. Også på den måde forbereder selskaberne sig til et fuldstændigt liberaliseret marked fra 1. januar. Fra nytår kan forbrugerne frit vælge, hvor de vil købe deres el.

Som det første fynske selskab tilbyder distributionsvirksomheden Energi Fyn fra årsskiftet sine 86.000 private kunder, at de kan låne penge til indkøb af hårde hvidevarer. Betingelsen er blot, at kunden ikke er bagud med betaling af elregningen og at han er tilsluttet betalingssystemet pbs.

Er de betingelser opfyldt, kan Energi Fyn klare det nødvendige lån på få minutter, oplyser selskabets direktør, Arne Clausen.

- Vores tilbud er næppe bedre end det, man kan få i banken, men vi vil gerne gøre tingene nemmere for vores kunder. Vi laver en hurtig kreditvurdering, og efterfølgende bliver lånet tilbagebetalt over elregningen. Den energibesparelse, kunden opnår ved at skifte til nyt, er samtidig med til at betale afdragene på lånet. Kunsten for os er at skabe en øget omsætningsaktivitet, som kommer vores kunder tilgode , siger Arne Clausen.

Finansiering af hårde hvidevarer er ikke det eneste tilbud, Energi Fyn præsenterer sine kunder for næste år. 1. marts er selskabet klar med en aftale, som gør det muligt for elkøberne at få særlige rabatter via et af de landsdækkende olie- og benzinselskaber.

- Vi vil i fremtiden satse mere på denne form for tillægsprodukter. Til gengæld har vi besluttet, at vi ikke som andre distributionsselskaber vil opkøbe installationsforretninger og arbejde direkte ude hos vores kunder, siger Arne Clausen.

Vicedirektør Vilhelm Mørup-Petersen fra brancheorganisationen Dansk Energi oplyser, at adskillige distributionsselskaber i øjeblikket tilbyder kunderne andet og mere end elektricitet:

- El bliver i dag i stort omfang pakket ind med andre ting. Alle de store distributører giver forskellige tilbud. Det er ikke, fordi selskaberne tjener på elsalget, det er snarere det modsatte, der gør sig gældende. Man tror, der kan hentes en gevinst hjem ved at udvide produktsortimentet, siger han.

Vilhelm Mørup-Petersen forventer, at elselskabernes salg af sideydelser vil tage yderligere fart i de kommende år.

- Tidligere har tilbuddene først og fremmest været henvendt til de kommunale kunder. Det har f.eks NESA praktiseret i mange år. Det nye er, at selskaberne nu også henvender sig direkte til det private marked med supplerende tilbud, siger han.

Energi Fyn har forud for el-liberaliseringen talt for skabelsen af et enkelt stærkt fynsk distributionsselskab, men forgæves. I stedet beslutter Energi Fyns bestyrelse sig i denne uge for at indlede et samarbejde med Sydvest Energi i Esbjerg.

El-selskaber bliver købmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce