Eksporten er tilbage på niveauet før krise


Eksporten er tilbage på niveauet før krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske eksport er tilbage på niveauet før finanskrisen, og der er udsigt til vækst i 2011 på 11,2 procent.

Der er igen gang i produktionen på landets virksomheder.

Vareeksporten er nu tilbage på samme niveau som før krisen og der er udsigt til fortsat høj vækst på henholdsvis 11 og syv procent i 2011 og 2012, viser Eksportudsigten, som offentliggøres af Udenrigsministeriet.

Udenrigsminister Lene Espersen (K) kalder det "særdeles opløftende", at dansk eksport klarer sig så godt, at eksporten er blandt de bedste i Europa og nu er tilbage på niveauet før krisen.

- Jeg er ganske klar over, at den kraftige nedtur i kølvandet på krisen har været meget hård for mange mindre eksportvirksomheder, og at de kun langsomt er ved at genvinde fodfæstet, siger hun og fortsætter:

- Men vi har alle lov til at glæde os over, at den danske eksportsektor som helhed har vist sig lige så stærk og konkurrencedygtig, som de bedste eksportnationer i Europa, nemlig Tyskland og Sverige.

Lene Espersen understreger, at udfordringen nu er at forbedre vilkårene for de mindre eksportvirksomheder i Danmark, så de genvinder fodfæstet på eksportmarkederne.

- Det er vigtigt for beskæftigelsen, innovation og for fornyelsen i dansk erhvervsliv, at også de mindre virksomheder har gode vækst- og eksportbetingelser i Danmark, siger udenrigsministeren.

Eksportudsigten er en fremskrivning af væksten i den danske vareeksport på baggrund af en analyse af de 80 største danske eksportmarkeder.

I forhold til vurderingen i Eksportudsigten fra februar 2011 er vækstudsigterne opjusteret markant for 2011 og nogenlunde fastholdt for 2012.

Eksporten er tilbage på niveauet før krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce