Ekspert: Vi skal altid være på vagt ved computeren


Ekspert: Vi skal altid være på vagt ved computeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jo mere vi er på nettet, desto større risiko er der for en hacket computer. Men med omtanke kan vi sikre os.

Det vil mildest talt være umuligt at undgå, at ens computer kan hackes. I det øjeblik man går på nettet med sin computer, er der en risiko for, at hackere kan komme ind på den.

Det siger Kim B. Larsen, der er sikkerhedsekspert og it-systemarkitekt hos Verizon Denmark, og tidligere leder af afdelingen for informationssikkerhed hos Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- Man skal altid tænke på sikkerhed, hvad enten man er en virksomhed eller en privatperson. Og over hvad det er for nogle trusler, man kan stå overfor. Jo større muligheder nettet giver, desto større risici er der, siger Kim B. Larsen.

Verizon, der sælger tele- og it-ydelser til virksomheder i mange lande, står bag en ny international rapport om de trusler, der lurer i cyberspace. Og i år er konklusionen netop: Tænk sikkerhed.

Ifølge rapporten kan man dele "truslen" mod computeren op i tre grupper: Hackere der gør noget for økonomisk vinding, den politisk motiverede hacker, og spionagetruslen, hvor en virksomhed bliver tappet for information om nye produkter.

- Nye teknologier åbner nye muligheder for angreb. Man kan sige, at jo mere afhængige vi bliver af it, desto mere sårbare bliver vi også, siger Kim B. Larsen.

Han peger på, at vi i dag er mere på sociale medier som Facebook og Twitter, hvor man lukker en masse mennesker ind på sin computer.

- Det er helt klart, at almindelige mennesker risikerer, at deres netbank bliver hacket. Og man skal derfor sørge for at holde sine sikkerhedssystemer opdateret, siger han.

Almindelige mennesker er især udsat for økonomisk kriminalitet på computeren. Og metoderne er mange:

- Der har floreret en mail fra Skat om, at man havde penge til gode, og mange klikkede på den uden at tænke sig om. Så man skal bruge sin computer med omtanke, og man skal bruge eksempelvis bankernes sikkerhedsopdateringer, siger Kim B. Larsen.

Af Verizons rapport for 2013 kan man se, at it-truslerne er mere eller mindre konstante. I 2008 udgjorde virusrisikoen 41 procent - sidste år var den på 40 procent.

Og selv om vi bruger de sociale medier mere og mere, ligger truslen om computerangreb herfra også konstant på omkring 30 procent.

Ekspert: Vi skal altid være på vagt ved computeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce