Ekspert: Radikalt krav kan flytte stemmer


Ekspert: Radikalt krav kan flytte stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-SF vil for alt i verden undgå uro om en rød regerings boligskat, mener politisk kommentator Peter Goll.

De Radikales krav om, at en rød regering fra 2016 skal hæve boligskatten, så den følger inflationen, er gift for Socialdemokraterne og SF, fordi det kan flytte stemmer i valgkampen.

Det siger politisk kommentator Peter Goll, som har været rådgiver for SFs daværende formand Holger K. Nielsen.

- Fra det seneste valg har regeringen erfaring for, at usikkerhed om boligskatten kan flytte usikre vælgere, siger Peter Goll.

Peter Goll påpeger, at De Radikale savner flertal for højere boligskatter, fordi både den blå og røde blok afviser kravet.

- Men Margrethe Vestager har fået blod på tanden med efterlønnen ved at turde gøre, hvad De Radikale mener er rigtigt, selv om det ikke er populært, siger han.

Spørgsmål: - Er det en gratis omgang, når der ikke er flertal bag?

- Omgangen er ikke helt gratis, fordi vælgerne er bange for, at S-SF hæver boligskatten. Derfor gør S-SF meget ud af at fortælle, at det vil de ikke, ligesom regeringen fortæller, at det vil de nok alligevel, siger Peter Goll.

Derfor kommer De Radikales melding som et stort irritationsmoment for de røde og som en håndsrækning til regeringens kommunikation. Det er irrelevant, at vismændene, OECD og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har peget på højere boligskatter, mener Peter Goll.

- Det er sund fornuft at flytte skat fra arbejdskraft til bolig. Det er alle økonomer enige om, men det er vælgerne ikke. Og de bestemmer i et demokrati. 50 procent af borgerne bor i egen bolig, og halvdelen af lejerne drømmer om at få egen bolig, siger han.

I en tæt valgkamp skal ingen politikere have klinket noget med usikkerhed om boligskatten, understreger Peter Goll.

Ekspert: Radikalt krav kan flytte stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce