Trods lange liggetider, stigende renter og faldende huspriser så bevarer mæglerne roen og optimismen
Sorte skyer og dystre forudsigelser præger stemningen på det danske boligmarked. "Amerikanske tilstande" råbes der, og pengene fosser ud af friværdien.

Men ejendomsmæglerne tager det helt roligt ifølge deres fynske formand Lars Dreyer.

- De har allerede taget højde for et mere langsomt tempo på ejendomsmarkedet og tilpasset forretningen, siger Lars Dreyer, formand for Kreds 4 i Dansk Ejendomsmæglerforening, DE.

- Der bliver i hvert tilfælde ikke ansat nye folk hos de fynske ejendomsmæglere, tror jeg.

Også solstrejf

Ser man ud over hele Fyn, er der ganske vist tale om et lille fald i priserne på parcel- og rækkehuse på 0,14 procent gennem det seneste år, men zoomer man ind på de enkelte kommuner, er der stor forskel.

- Her i Svendborg er der for eksempel lige to nye ejendomsmæglere, der har åbnet forretning. Så lidt optimisme er der også i branchen, siger Lars Dreyer.

Inden for det seneste år er priserne på parcel- og rækkehuse rent faktisk steget i halvdelen af de 16 områder, som Fionia Bank har set på.

De største stigninger finder man i Faaborg med 17,5 procent og i Ringe med 14,3 procent. Gennemsnittet bliver trukket ned af blandt andet Glamsbjerg, Langeskov og Munkebo, hvor huspriserne alle tre steder er faldet med lidt over otte procent.

Køberne drejer rundt

Næsten hver dag lyder katastrofemeldingerne om det danske ejendomsmarked, og det kan selvfølgelig få eventuelle købere til at tænke sig om en ekstra gang.

- Vi kan mærke, at køberne er der, siger Lars Dreyer.

- Men de vender rundt om sig selv mange gange. Så får de at vide, at priserne falder, og så falder de ikke alligevel, så hvad skal de tro.

- Derfor er det også vigtigt, at vi mæglere rammer en så realistisk salgspris som muligt lige nu, og den ligger - vil jeg tro - på niveau med priserne i 2006, siger ejendomsmægler Lars Dreyer.
  • Fyens Stiftstidende