Efterløn i farezonen for de fattigste


Efterløn i farezonen for de fattigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modtagere af kontanthjælp risikerer at skulle bruge opsparet efterløn, inden de får mere kontanthjælp.

Sparegrisen med efterløn risikerer livet hos kontanthjælpsmodtagere.

Kommuner kan sandsynligvis kræve, at opsparet efterløn bliver hævet og brugt, inden de udbetaler mere kontanthjælp til en borger, der allerede har været på kontanthjælp i et halvt år.

I midten af maj aftalte regeringen med De Radikale og Dansk Folkeparti at skære ned på efterlønsordningen, hvis de har flertal efter et valg.

Samtidig blev det aftalt at gøre det muligt i en periode skattefrit at få udbetalt den opsparede efterløn på op til godt 60.000 kroner.

Men dermed risikerer en særligt presset gruppe, modtagere af kontanthjælp, at blive tvunget til at hæve de penge, som de har indbetalt til ordningen.

Deres penges skæbne kan afhænge af, hvordan lokalpolitikerne i kommunen ser sagen.

Bettina Post, formand for Dansk Socialrådgiverforening, påpeger, at en borger, som har været på kontanthjælp seks måneder, af kommunen kan blive tvunget til at hæve sin kapitalpension. Præcis i hvilke tilfælde, det skal ske, er ikke beskrevet i love og regler.

- Hovedreglen er, at man ikke kan få kontanthjælp, hvis man har en formue, der kan realiseres. Det vil være en konkret vurdering i den enkelte sag, siger Post.

Den socialdemokratiske efterlønsordfører, Leif Lahn Jensen, mener, at det må være et utilsigtet hul i aftalen, hvis kontanthjælpsmodtagere mister deres efterløn.

- Det kan da ikke være rigtigt, at det igen skal gå ud over de svageste og dem, der gerne vil beholde deres efterløn, siger han.

Problemet kommer bag på Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl. Det har ikke været rejst under forhandlingerne, fortæller han.

- Vi vil sikre, at det ikke må ske. Det vil være en utilsigtet virkning. Det regner jeg med, at der er enighed om, siger han.

Efterløn i farezonen for de fattigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce