Odense-gartneren Kristian Madsen trækker sig øjeblikkeligt tilbage som formand for alle landets gartnere.

Kristian Madsen var ude for en alvorlig ulykke i juni 2014. Han kom sig delvis efter ulykken og vendte tilbage til formandsjobbet i forbindelse med Dansk Gartneris generalforsamling sidst i februar.

Ikke 100 procent

Men hans helbredelse er senere blevet sinket af flere fald - blandt andet et styrt på cykel.

I en pressemeddelelse fra Dansk Gartneri forklarer Kristian Madsen årsagen således: "Kristian Madsen finder dog, at gartnerierhvervet nu har brug for en mand, som kan være 100 procent til rådighed."

Han meddelte sin beslutning på et bestyrelsesmøde i Dansk Gartner onsdag.

Ros fra bestyrelsen

Foreningen skriver i sin pressemeddelelse:

"Bestyrelsen i Dansk Gartneri udtrykker i den anledning stor anerkendelse for det utroligt store arbejde, som Kristian Madsen har gjort for erhvervet. Samtidig er bestyrelsen glade for, at det er aftalt, at Kristian Madsen står til rådighed for bestyrelsen i forhold til politiske kontakter og relationer."

Indtil generalforsamlingen i februar afløses Kristian Madsen af den hidtidige næstformand Søren Flink Madsen, Yding Grønt.

Gartner Jørgen K. Andersen fra Fraugde bliver ny næstformand. Han er også formand for potteplante-foreningen Floradania.

Ny direktør i hans virksomhed

Kristian Madsen ejer Odense-virksomheden Gartneriet PKM, der er Danmarks største producent af potteplanter, men han har også sig ud af virksomhedens daglige drift.

I august blev Jack Møller ansat som ny direktør for gartneriet, hvor Kristian Madsen er menigt bestyrelsesmedlem.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Kristian Madsen stopper men har det godt

Kristian Madsen stopper men har det godt

Stort gartneri får ny direktør

Stort gartneri får ny direktør

Efter hjerneskade: Kristian Madsen genvalgt som gartnerformand

Efter hjerneskade: Kristian Madsen genvalgt som gartnerformand