Det nye, danske robot-talenthold er endelig blevet færdige med den robot, der skal dyste ved en stor konkurrence i USA

I søndags fortalte vi om robot-talentholdet bestående af gymnasieelever, som i de seneste måneder har arbejdet på en robot, der skal kæmpe i den internationale konkurrence First Robotics Competition (FRC) i Los Angeles i USA den 30. marts.

Holdet, der blandt andre består af Laura Nøjgaard fra Odense og Amanda Fahrenholz Smith fra Faaborg, har fået mange gode tips med sig hjem fra den træningslejr, de netop har været på i Holland i weekenden, og i nat har de kunnet sende den færdige robot af sted mod Los Angeles.

- Det er gået supergodt dernede. Vi har fået rigtig meget hjælp, siger Laura Nøjgaard. der på turen blandt andet opdagede, at robotten havde fået en ulovlig motor og trængte til en ny boldkanon.

- Vi havde brugt en spand til at skyde bolden af sted fra, og den flækkede, forklarer Laura Nøjgaard.

100 siders regler

Når robotten ankommer til den amerikanske østkyst, skal den igennem endnu et sikkerhedstjek, hvor det vurderes, hvorvidt den overholder de over 100 siders regler, som deltagerne har fået tilsendt.

- Jeg tror, der vil være nogle få ting, som bliver hurtige at rette op på, men jeg tror, vi har godt styr på reglerne nu her, lyder det fra Laura Nøjgaard, der forklarer, at der vil være tid til at lægge sidste hånd på robotten, når konkurrencen løber af stablen.

Som begyndere har hun og holdet dog ikke satset på at få skabt en robot, der vil kunne klare alle konkurrencens udfordringer, som foregår på en forhindringsbane.

- Det vigtigste for os er, at den kan komme igennem banen, siger Laura Nøjgaard.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Dansk robot-hold har fået blod på tanden

Dansk robot-hold har fået blod på tanden

Nu er talentholdets robot på vej til USA

Nu er talentholdets robot på vej til USA

1
Akut mangel: Robot-talenthold skal vække interesse for ingeniøruddannelser

Akut mangel: Robot-talenthold skal vække interesse for ingeniøruddannelser