Et af de mest kendte varemærker fra Fyn vender tilbage til Odense efter en fortumlet tilværelse i Sverige. Arbejdstøjet Kansas skal igen ledes, udvikles, markedsføres og sælges fra dets tidligere hovedkvarter i byen og ejerne investerer stort i at genrejse det kendte produkt.

Engang var Kansas en af Fyns største og mest succesrige virksomheder, og nye ejere vil gøre deres til, at virksomheden generobrer noget af den position. Det sker i første omgang ved at gøre virksomheden selvstændig og genskabe hovedkvarteret i Odense.

Fra 1. marts har virksomheden, der producerer og sælger arbejdstøj, en komplet, selvstændig ledelse på Blangstedgårdsvej i Odense, og til september springer den fuldt ud som genskabt organisation og med egne produkter. Der skal især ansættes designere, og der skal udvikles mere moderne produkter, som også unge bliver tiltrukket af.

Dermed forsøger ejerne - to danske investorer - at rette op på de seneste mange års udvikling, hvor Kansas er gået fra en absolut dominerende position på markedet til en rolle som nummer to efter Silkeborg-firmaet Mascot. Det er sket, mens Kansas-mærket forsvandt og lod sig erstatte af det nye "Kansas Fristads". Nu bliver de to helt adskilt igen.

Samtidig bliver der investeret mange penge i at rette op på de mangler, som er opstået hos Kansas i løbet af mange år. Der skal ansættes designere, så tøjet bliver mere attraktivt, og markedsføringen skal ind i den digitale tidsalder.

- Vi vil erobre positionen som markedsleder tilbage, og vi har klare og tydelige planer for, hvad der skal til, siger Kansas' nyudnævnte direktør Thomas Schwartz, der er hentet til Odense fra en stilling som nordisk direktør for Adidas.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Mere design: Kansas vil ikke længere være farfar-tøj

Mere design: Kansas vil ikke længere være farfar-tøj

Fusioner, fonde og flytninger: Sådan tabte Kansas tronen

Fusioner, fonde og flytninger: Sådan tabte Kansas tronen