EU skaber tvivl om pensionsordninger


EU skaber tvivl om pensionsordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskernes pensionsordninger kan få en over nakken af EU's domstol i Luxembourg. FTF og KL opfordrer regeringen til at gå ind i sag fra Tyskland.

Fagbevægelsen og kommunernes forening, KL, vil have regeringen til at sikre de danske pensionsopsparinger. En sag mellem Tyskland og EU-Kommissionen ved EU's domstol i Luxembourg kan nemlig sende et missil mod danske pensionskasser.

EU-Kommissionen vil give tyske lønmodtagere frit valg af pensionskasse, og det kan også få betydning for Danmark, lyder det fra Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF.

- Hvis domstolen dømmer mod Tyskland, kan vi ikke længere lave juridisk bindende aftaler med arbejdsgiverne om pensionsopsparinger. Regeringen skal gå ind i denne her sag, så vi kan se på, hvordan vi sikrer incitamentet til at lave pensionsordninger eller kompetencefonde, siger Bente Sorgenfrey til Ritzau.

Kommissionen har anlagt sagen mod de tyske offentlige arbejdsgivere, der indbetaler medarbejdernes pension til en bestemt ordning. Men den går ikke, mener kommissionen. Pensionsopsparinger skal kunne placeres hvor som helst, så opgaven skal i udbud, lyder argumentet.

Det giver også panderynker i kommunerne, der årligt indbetaler omkring 14 milliarder kroner i pension til medarbejderne.

- Det, vi ser i øjeblikket, giver anledning til bekymring. Derfor har vi bedt regeringen gå ind i sagen, siger Henrik Schilder, chefkonsulent i KL.

EU skaber tvivl om pensionsordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce