EU's DNA-test finder spor af hest i en ottendedel af kød testet i Frankrig - og mest medicin i britisk kød.

Frankrig ser ifølge EU-Kommissionen ud til at være det EU-land, der har størst problemer med hestekød i fødevarer, som ifølge varedeklarationen ikke burde indeholde hest.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der har fået indsigt i den rapport, EU-Kommissionen offentliggør tirsdag middag som opfølgning på en måneds DNA-prøver af fødevarer i hele EU.

Ifølge Reuters kilder er der fundet spor af hestekød i 47 af de 353 stikprøver, der er lavet i Frankrig. Det svarer til en ottendedel.

Grækenland er næste land på listen med spor af hestekød i 36 af 288 prøver, svarende til 12,5 procent. Mens der i Tyskland er hestekød i 29 af 867 prøver.

Rapporten har ifølge Reuters kun fyldestgørende data fra 11 af de 27 EU-lande. Det er ikke klart, om Danmark er iblandt.

Det skal ifølge nyhedsbureauet også fremgå af rapporten, at Storbritannien er det land, hvor der er størst problemer med medicinrester i kødet.

Det er ikke umiddelbart oplyst, hvor mange af de britiske prøver der indeholder spor af det potentielt skadelige stof phenylbutazon.

Mere om emnet

Se alle
Hov og klov: Hest i 4,7 pct. af oksekødet

Hov og klov: Hest i 4,7 pct. af oksekødet

2
Hesteboller: Ikea vil af med kødet

Hesteboller: Ikea vil af med kødet

2
Fødevarestyrelsen: Navne skal frem for at fjerne tvivl

Fødevarestyrelsen: Navne skal frem for at fjerne tvivl