EU-ministre tager afstand fra Strauss-Kahn

EU-ministre tager afstand fra Strauss-Kahn
Foto: POLFOTO/AP

EU-ministre tager afstand fra Strauss-Kahn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østrigs og Spaniens finansministre antyder, at IMF-chefen bør trække sig efter sexanklager.

Presset stiger på den fængslede IMF-chef, Dominique Strauss-Kahn, for at forlade den magtfulde post i spidsen for Den Internationale Valutafond (IMF).

I forbindelse med et EU-møde i Bruxelles tirsdag sætter to landes finansministre direkte spørgsmålstegn ved Strauss-Kahns fortsatte karriere, selvom han endnu ikke er dømt.

- I betragtning af at han har fået afslag på kaution, må han tænke på den skade, dette kan påføre institutionen, siger Østrigs finansminister, Maria Fekter, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også Spaniens finansminister, Elene Salgado, tager afstand fra Strauss-Kahn, der er anklaget for et sexovergreb mod en stuepige på et hotel i New York.

- Der er tale om meget alvorlige forbrydelser. Min solidaritet går først og fremmest til den kvinde, der er blevet udsat for et overgreb, hvis det er det, der er sket, siger Salgado.

Hun tilføjer dog, at det i første omgang er op til Strauss-Kahn selv, om han vil træde tilbage fra posten.

Allerede mandag skød Tyskland og Belgien spekulationerne om Strauss-Kahns mulige efterfølger i gang med udtalelser om, at også den næste IMF-chef bør være europæer.

Frankrigs finansminister, Christine Lagarde, der siden er nævnt som en mulig efterfølger på IMF-posten, er dog helt tavs om sexanklagerne mod Strauss-Kahn.

- Jeg mener, at det vil være særdeles upassende for mig at komme med selv den mindste kommentar.

- Alt dette er selvfølgelig overvældende og smertefuldt, men jeg holder min personlige holdning for mig selv, siger Lagarde ifølge nyhedsbureauet dpa.

Dominique Strauss-Kahn har dog også trofaste støtter i eurokredsen.

Eurogruppens formand, Jean-Claude Juncker, der også er premierminister i Luxembourg, kalder det for "uanstændigt", at regeringer og ministre tager del i diskussionerne om Strauss-Kahns efterfølger, når han ikke er trådt tilbage.

/dpa

EU-ministre tager afstand fra Strauss-Kahn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce