EU laver konkurrence-razzia hos Mærsk


EU laver konkurrence-razzia hos Mærsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A.P. Møller-Mærsk undersøges af EU-Kommissionen i sag om mulige ulovlige prisaftaler.

EU-Kommissionen har tirsdag foretaget en razzia hos A.P. Møller-Mærsk for at fastslå, om rederiet overholder europæisk konkurrencelovgivning.

- Formålet med denne undersøgelse er at fastslå, om der foreligger beviser for overtrædelse af europæisk konkurrencelovgivning i relation til linjerederier. Som linjerederi er Maersk Line omfattet af Kommissionens undersøgelse.

Det siger Christian Kledal, Chef for den Juridiske Afdeling i A.P. Møller-Mærsk Gruppen, i en meddelelse.

Undersøgelsen handler om ulovlige prisaftaler for linjetransport til og fra EU eller EØS-landene. Endvidere undersøger kommissionen, hvorvidt der måtte foreligge misbrug af rederiets dominerende stilling på markedet.

Ifølge A.P. Møller-Mærsk er uanmeldte kontrolundersøgelser første skridt i EU-Kommissionens undersøgelse af mulige overtrædelser af konkurrencereglerne.

- Men det faktum, at kommissionen foretager en kontrolundersøgelse, betyder ikke, at Maersk Line er involveret i konkurrenceforvridende adfærd, eller at konklusionerne af undersøgelsen er givet på forhånd, hedder det i meddelelsen.

- Vi er klart af den opfattelse, at vores praksis er i overensstemmelse med EU's konkurrencelovgivning, og vi samarbejder naturligvis fuldt ud med Kommissionens medarbejdere i at undersøge sagen til bunds, siger Christian Kledal.

EU laver konkurrence-razzia hos Mærsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce