EU gør klar til øget handel med Asien


EU gør klar til øget handel med Asien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handelsministre siger god for at indlede forhandlinger om blandt andet en investeringsaftale med Kina.

De 28 EU-lande vender fredag blikket mod Asien i håbet om, at flere og mere gnidningsfrie investeringer og øget handel kan være med til at sætte gang i den europæiske økonomi.

På et møde i Luxembourg har EU-landenes handelsministre givet deres formelle godkendelse af, at EU-Kommissionen går i gang med at forhandle en investeringsaftale med Kina.

Det er målet, at man i løbet af de næste to et halvt år kan forhandle sig frem til en aftale, der skal give større sikkerhed for investeringer foretaget mellem Kina og Europa, ligesom man sikrer nemmere markedsadgang begge veje.

Samtidig giver medlemslandene kommissionen mandat til at udvide allerede igangværende frihandelsforhandlinger med en række andre asiatiske lande i Asean-sammenslutningen.

Det opdaterede mandat for Asean-landene betyder, at frihandelsforhandlingerne med Malaysia, Thailand og Vietnam fremover også vil handle om beskyttelse af investeringer, sådan som det allerede er tilfældet i forhandlingerne med Singapore.

Europa- og handelsminister Nick Hækkerup (S) glæder sig over udsigten til, at der - hvis aftalerne falder i hak - bliver mere sikkerhed omkring investeringer, så der kan komme mere vilje og lyst til at investere.

- Hvis man havde penge og ville investere i et eller andet marked, vil man gerne være sikker på, at pengene ikke pludselig forsvinder. Fordi det, man har investeret i - landbrugsjord eller andet - bliver eksproprieret.

- Det kan give sikkerhed for, at værdierne bevares. Eller at man i hvert fald ikke taber dem, siger Hækkerup til Ritzau.

EU gør klar til øget handel med Asien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce