EU genoptager unionsforhandlinger med Serbien


EU genoptager unionsforhandlinger med Serbien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU's udenrigschef holder møde med Serbien og Kosovo ved forhandlingsbordet i Bruxelles.

EU presser på for at få Serbien med i unionen, og dermed ser forhandlingerne mellem Serbien og Kosovo ud til at være genoptaget, efter at de for to uger siden brød sammen.

De to landes premierministre mødtes onsdag i Bruxelles i et nyt forsøg på at nå frem til enighed. Mødet er overraskende, fordi EU's udenrigschef, Catherine Ashton, for to uger siden sagde, at der ikke ville komme nye forhandlinger.

Alligevel var Serbiens premierminister, Ivica Dacic, og Kosovos premierminister, Hashim Thaci, taget til EU's hovedstad for at nå til enighed om at begrave stridsøksen.

- Vi er ankommet her med de bedste intentioner for at finde en aftale. Vi er interesseret i at komme videre fra fortiden og bevæge os hen imod gode, nabolignende relationer og fred for alle, sagde Thaci, da han ankom til mødet.

Kosovo erklærede uafhængighed i 2008, men Serbien har nægtet at anerkende det.

Dacic har dog et stærkt incitament for at vende tilbage til forhandlingsbordet, da en normalisering af forholdet til Kosovo er et springende punkt for Serbiens chancer for at blive optaget i EU.

Møderne i EU's hovedstad blev indledt med, at Ashton havde separate møder med Dacic og Thaci, før alle tre senere sætter sig ned ved samme forhandlingsbord. Men forhandlingerne ser ud til at blive svære for parterne.

Serbien har allerede forkastet et kompromis, der blev foreslået efter seks måneders forhandling med Ashton. I juni indleder EU forhandlingerne med Serbien om medlemskab.

/dpa

EU genoptager unionsforhandlinger med Serbien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce