EU bliver advaret: Behold sanktioner mod Myanmar

Ofrene for en moské-afbrænding ved Yangon begraves. Det er den slags overgreb, der får Human Rights Watch til at foreslå fortsat blokade mod Myanmar.
Foto: Gemunu Amarasinghe/AP/POLFOTO

EU bliver advaret: Behold sanktioner mod Myanmar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er for tidligt, at EU nu vil fjerne de økonomiske sanktioner mod Myanmar, advarer Human Rights Watch.

Det er ikke nogen god idé, at EU fjerner de sidste økonomiske sanktioner mod Myanmar.

Sådan lyder budskabet fra menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch, der advarer EU-politikerne forud for mandagens udenrigsministermøde i Luxembourg, hvor ministrene forventes at ophæve sanktionerne.

Human Rights Watch er blandt andet bekymrede over, at Myanmars regering har været involveret i en kampagne for etnisk udrensning af muslimer i den vestlige delstat Rakhine.

- Sikkerhedsstyrkerne greb i nogle tilfælde ind for at forebygge vold og beskytte flygtende muslimer, men oftest hjalp de overfaldsmændene og begik drab og andre overgreb, står der ifølge nyhedsbureauet Reuters i en ny rapport fra Human Rights Watch.

I løbet af marts er mindst 43 mennesker blevet dræbt under voldsomme sammenstød mellem muslimer og buddhister. Samtidig er mere end 12.000 personer ifølge FN blevet tvunget til at forlade deres hjem.

Iagttagere siger, at volden har rod i anti-muslimske grupper, deriblandt buddhistiske munke, som opildner til vold.

Myanmars præsident, Thein Sein, har gentagne gange appelleret til EU om at ophæve de sidste økonomiske sanktioner mod det sydøstasiatiske land.

- Vi har brug for kapital og moderne teknologi. Alt det skyldes økonomiske sanktioner i de seneste 20 år, sagde Thein Sein ifølge nyhedsbureauet AFP i starten af marts under et besøg i Østrig.

I april i fjor suspenderede EU næsten alle sanktioner mod Myanmar som en konsekvens af, at Thein Sein og Myanmars øvrige ledelse er slået ind på en reformkurs med mere demokrati og åbenhed.

Men EU opretholder fortsat en våbenembargo på grund af stridighederne mellem buddhister og muslimer.

EU bliver advaret: Behold sanktioner mod Myanmar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce