EU-Parlamentet godkender nye krav til bankkapital


EU-Parlamentet godkender nye krav til bankkapital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Europaparlamentet har sagt god for aftale, der skal polstre europæiske banker bedre mod fremtidens kriser.

Europaparlamentet har med overvældende flertal sagt god for EU's nye kapitalkravsdirektiv, der skal sikre, at europæiske banker er bedre polstret mod kriser i fremtiden.

Begge de forslag, der var til afstemning tirsdag i parlamentet som del af komplekset, blev vedtaget med omkring 600 stemmer for og 30-40 stemmer imod.

Kapitalkravsdirektivet har været genstand for nogle af de hårdeste og mest langvarige forhandlinger i EU-regi de seneste år.

Meget af grundsubstansen blev forhandlet på plads under det danske EU-formandskab for et år siden. Herunder en række definitioner, der ifølge den danske regering er med til at sikre, at den særlige danske realkredit bliver regnet som et solidt bankpapir.

Men mod slutningen af forhandlingerne kom europaparlamentarikerne med en række helt nye krav, der krævede nye lofter for, hvor meget bankansatte kan få i bonus oven i lønnen.

Trods indædt britisk modstand har medlemslandene valgt at acceptere, at der bliver sat et loft på bonusserne, så de som udgangspunkt kun kan være på samme beløb som lønnen - og i særlige tilfælde det dobbelte.

Det er den aftale, EU-Parlamentet nu har sagt endeligt god for.

Hele kernen af det nye kapitalkravsdirektiv står også fast, sådan som det blev forhandlet på plads med økonomiminister Margrethe Vestager (R) som forhandlingsleder i juni sidste år.

Det betyder, at europæiske banker allerede fra årsskiftet skal leve op til nye krav om, hvor meget og hvilken type kapital de skal have som polstring mod kriser.

EU-Parlamentet godkender nye krav til bankkapital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce