EU-Domstolen frifinder Danmark


EU-Domstolen frifinder Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk praksis med at tillade flere enheder i samme koncern for at lave fælles momsregnskab er dømt lovlig.

EU-Domstolen frifinder Danmark i sag om de såkaldte momsgrupper.

EU-Kommissionen advarede i 2008 Danmark om, at den mente staten brød EU's momsdirektiv ved at tillade, at flere enheder inden for samme koncern kan lave et fælles momsregnskab i stedet for hver deres.

Kommissionen mente, at Danmark gik for langt ved at tillade, at holdingselskaber uden nogen egentlig økonomisk aktivitet også kan være en del af en momsgruppe.

Blandt andet fordi ikke-afgiftspligtige personer dermed uretmæssigt kunne komme til at nyde godt af momsfritagelse.

Den danske stat stod fast på sin fortolkning, der kan give både fradragsmæssige og administrative fordele for virksomheden.

Danmark har under sagen dog medgivet, at det ikke vil være i orden at lave en momsgruppe bestående udelukkende af ikke-afgiftspligtige personer.

I juni 2010 valgte kommissionen at anlægge sag.

Danmark får fuldt medhold af domstolen.

Den siger i sin dom, at "kommissionen ikke har godtgjort, at målene med momsdirektivets artikel 11 taler for en fortolkning, hvorefter ikke-afgiftspligtige personer ikke kan indgå i en momsgruppe".

Skatteministeriet siger i en kort kommentar, at man "med tilfredshed har noteret sig EU-Domstolens klare afgørelse", som støtter den danske fortolkning af EU's momsdirektiv.

Sagen mod Danmark er blot en af en række sager, hvor kommissionen har indklaget EU-lande for brud på momsdirektivet. Tjekkiet, Irland, Finland og Storbritannien har formelt støttet Danmark i sagen.

Også Sverige og Finland bliver torsdag frikendt i sager, der i nogen grad ligner den danske.

EU-Domstolen frifinder Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce