EL: Hvis DF skærer i SU'en er det løftebrud


EL: Hvis DF skærer i SU'en er det løftebrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF ventes at sige ja til at finde to milliarder i en SU-reform. Det går stik imod DF-annoncekampagne, mener EL

Normalt er det statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der bliver anklaget for løftebrud. Men i forhandlinger om vækstplanen råber Enhedslisten nu løftebryder efter Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl.

Hans ansigt pryder nemlig de annoncer med overskriften "Som studerende er Dansk Folkeparti din bedste ven på Christiansborg".

Også Kristian Thulesen Dahls storebror, Jens Henrik Thulesen Dahl, er i Enhedslistens skudlinje, fordi han har talt imod at skære i de studerendes SU.

Klart løftebrud, lyder det fra Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund:

- Dansk Folkeparti er forligsparti, så de har i modsætning til Enhedslisten mulighed for at blokere for nedskæringer i SU'en. Hvis ikke de gør det, så løber de fra alle de løfter, de tidligere har givet de studerende, siger Rosa Lund.

Under forhandlingerne om regeringens vækstplan har Kristian Thulesen Dahl gjort det klart, at pengene fra SU ikke må gå til at finansiere "usympatiske" selskabsskattelettelser. I stedet skal pengene gå til initiativer, som kan skabe vækst og job, kræver DF.

Men det forbehold giver Rosa Lund ikke meget for:

- Dansk Folkeparti er øjensynlig villig til at acceptere nedskæringer på de studerende, hvis pengene fra nedskæringerne går til velfærd. Men hvorfor er det de grupper, der i forvejen har mindst, der skal betale for oprydningen efter krisen.

I annoncen skriver Dansk Folkeparti blandt andet, at "Det skal kunne betale sig at være studerende!", og at "DF er på din side - også i forhandlingerne om den nye SU-reform!".

- Dansk Folkeparti har jo slået sig op på at være de studerendes bedste ven, så jeg håber, at Dansk Folkeparti har mod og ærlighed nok til at melde fra og blokere for nedskæringerne.

- I modsat fald tror jeg ikke, der er mange studerende, der vil opfatte Dansk Folkeparti som de studerendes ven, siger Rosa Lund.

Hun vil nu invitere Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, til et møde for at spørge ham, om DF er løbet fra sine løfter om at forsvare SU'en.

EL: Hvis DF skærer i SU'en er det løftebrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce