ECB holder renten på fire procent


ECB holder renten på fire procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Europæiske Centralbank beholder som ventet renten uændret på fire procent. Og der er ikke udsigt til lavere rente for danske boligejere. Snarere tværtimod.

Den Europæiske Centralbank (ECB) besluttede på sit møde i dag at holde renten uændret på fire procent. Beslutningen var ventet, da banken er mere bekymret over udsigten til voksende inflation end over usikkerheden omkring den økonomiske vækst.

Renten i eurozonen har nu været uændret i de seneste 12 måneder.

ECB's formand Jean-Claude Trichet fastslog på et efterfølgende pressemøde, at ECB har fokus på renteforhøjelser og ikke rentenedsættelser. Han antyder, at banken måske allerede på sit næste møde i juli vil give renterne et hak opad.

Jes Asmussen, der er cheføkonom i Handelsbanken, vurderer, at der på baggrund af Trichets udtalelser "ikke er noget at komme efter for de danske boligejere i form af udsigt til snarlige rentenedsættelser."

- Snarere tværtimod er der efter min mening tale om en klar opstramning af retorikken. Det er således blevet mere end tydeligt, at ECB formentlig ville have sat renten op havde det ikke været for den finansielle uro, og de afledte usikkerheder som den har medført for både de finansielle markeder og realøkonomien, siger Asmussen i en pressemeddelelse.

ECB holder renten på fire procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce