E-sport skaber stor fremgang for Danske Spil

E-sport var et af de områder, der gik frem for Danske Spil i 2017, og er blev spillet blandt andet på den store Counter Strike-turnering i Odense i begyndelsen af december 2017. Scanpix/Kevin C. Cox

E-sport skaber stor fremgang for Danske Spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spil på e-sport er vokset med 155 procent fra 2016 til 2017 og er nu den sjettestørste sportsgren hos Danske Spil. Computerspil har godt fat i alle aldersgrupper, lyder det fra Dansk Erhverv.

Spil som Counter-Strike, League of Legends og DOTA 2 fylder mere og mere i danskernes bevidsthed. E-sport er nu den sportsgren som sjetteflest spiller penge på hos Danske Spil. Dermed skaber e-sport større omsætning end for eksempel cykling, badminton og amerikansk fodbold, viser ny analyse fra Dansk Erhverv og Danske spil.

Og det er ikke kun på teenageværelserne, at der sættes penge på e-sport. 48 procent spillerne er over 30 år, og 11 procent er kvinder.

- Der er ikke overraskende, at det i høj grad er unge, der interesserer sig for de professionelle gamere, men tallene viser, at man altså ikke lægger interessen fra sig. Tallene tyder på, at e-sport er ved at blive en folkesport, siger it-fagchef Janus Sandsgaard fra Dansk Erhverv.

Dansk Erhvervs analyse bygger på tal fra Danske Spil, der er førende på spil på e-sport, og som længe har været opmærksom på potentialet.

Den store interesse for e-sport har været med til at forbedre omsætningen i Danske Spil, der offentliggjorde sit regnskab for 2017 onsdag. Men selv om der blev spillet mere, og Danske Spil fik flere kroner i kassen i 2017, faldt resultatet til 1,7 milliarder kroner i overskud.

Årsag:. Der er brugt store summer på en stor it-opdatering af Lotto, hvilket har kostet mange penge til it-eksperter.

For den danske statskasse var resultatet af ejerskabet af Danske Spil i 2017 et plus på 2,7 milliarder kroner i selskabsskat, afgifter og overskud. En stor milliard af dem går til udlodningsmidlerne, der støtter sport og demokratiske ungdomsforeninger.

Der har fra tid til andet været politiske diskussioner om eventuelt at sælge Danske Spil. Der er intet nyt på den front i øjeblikket. Staten ejer 80 procent af Danske Spil, mens DIF (Danmarks Idrætsforbund) og DGI (Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger) ejer hver 10 procent.

E-sport skaber stor fremgang for Danske Spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce