De fede tider er slut. Danskerne kan se frem til en række magre år med stigende ledighed og lavvækst. Alligevel skal regeringen stramme op i 2009.
Drømmen om Ferrarien eller luksusyachten kan godt lægges i mølposen af alle andre end millionærerne. Magre økonomiske år med stigende ledighed og betalingsbalancen under pres venter forude, og der er ikke meget at glæde sig over i det dystre billede, som de økonomiske vismænd tegner af dansk økonomi.

Den internationale økonomiske afmatning sætter sig i en betydelige reduktion af dansk eksport, privatforbruget vil aftage markant og 30.000 flere vil stå uden arbejde i 2010.

Næste år vil økonomien være ramt af en uheldig kombination af lavvækst og høje lønstigninger på i gennemsnit 5 procent. Der er tegn på en løn- og prisspiral, som vil udhule virksomhedernes konkurrenceevne.

Den økonomiske vækst vil falde fra 1,3 procent i år til beskedne 0,8 procent i 2009 og 0,7 procent i 2010.

Vismændenes vurdering kommer samtidig med, at forbrugertilliden er faldet til det laveste niveau siden 1999, og danskerne dagligt mærker de stigende fødevarepriser og galopperende oliepriser på pengepungen.