Dyr plastic: Plus Packs overskud falder

Operatør Kasper Nissen, Plus Pack, har fået flere kolleger i 2018. Antallet af ansatte er steget fra 221 til 227. Her har medarbejderne indflydelse på arbejdsgangen. Foto: Sugi Thiru

Dyr plastic: Plus Packs overskud falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af Fyns store emballagevirksomheder er ramt af prisstigninger på råvarerne. Plus Packs overskud er faldet, men virksomheden investerer alligevel meget mere.

Det er ikke medvind, der har ramt emballagevirksomheden Plus Pack, der ligger i det sydlige Odense. Uro på markedet, stigende råvarepriser og international handelskrig betyder, at overskuddet faldt betydeligt i 2018, og også 2019 vil blive præget af modgangen.

Det fremgår af virksomhedens 2018-regnskab, der blev offentliggjort fredag, og som ellers begynder godt med en stigning i virksomhedens salg.

Plus Pack laver emballage til fødevarer - mest til hel- eller halvfærdige retter som færdige salater. Produkterne er af plastic eller aluminium, og begge dele er steget i pris - plasten mest.

Prisstigningerne har været med til at skære overskuddet ned fra 28 til 23 millioner kroner før skat. Men problemerne har været større, end disse tal viser, for årets regnskab er hjulpet oppe af en engangsindtægt på 4,4 millioner kroner. Derfor karakteriserer virksomheden selv resultatet som "ikke tilfredsstillende."

Plus Pack A/S
Hjemsted: Odense SCVR-nummer: 37 75 40 13

Direktion: Anders Top Haustrup

Bestyrelse: Jens Albert Harsaae (formand), Steen Haustrup, Torben Sørensen, Camilla Haustrup Hermansen, Jens Kristensen, Carsten Bo Pedersen samt John Helmuth Madsen, Torben Käehne Rasmussen og Pia Lyneborg Andersen (medarbejdervalgte)

Ejere: Steen Haustrup (36 pct.), Anders Top Haustrup (21 pct.) og Camilla Haustrup Hermansen (21 pct.)

Regnskabstal 2018 (2017 i parentes):

Omsætning: 594 millioner kroner (584)

Bruttofortjeneste: 159 millioner kroner (169)

Andre indtægter: 5 millioner kroner (0)

Overskud før skat: 23 millioner kroner (28)

Overskud efter skat: 19 millioner kroner (22)

Egenkapital: 114 millioner kroner (107)

Antal ansatte: 227 (221)
- Vi arbejder hele tiden på at blive mere fleksible, siger Plus Packs administrerende direktør Anders Top Haustrup. Arkivfoto: Nils Svalebøg
- Vi arbejder hele tiden på at blive mere fleksible, siger Plus Packs administrerende direktør Anders Top Haustrup. Arkivfoto: Nils Svalebøg

2019 bliver heller ikke godt

Overskuddet fra driften bliver større i 2019, men direktør Anders Top Haustrup venter, at overskuddet på bundlinjen kun bliver en smule højere end i 2018.

De økonomiske udfordringer har ikke fået Haustrup-familien, der ejer virksomheden, til at vakle, når det gælder fremtiden. Koncernen investerede i alt 40 millioner kroner i 2018 - 17 millioner kroner mere end året før.

De store investeringer gik blandt andet til udvikling af nye produkter, som gør det lettere at genbruge materialerne, og dermed støtter bestræbelserne på at bruge færre råmaterialer.

En ny produktlinje indeholder genbrugsplast og er udviklet med henblik på let genbrugelighed. En anden linje er designet til at forebygge madspild og har fået en international innovationspris, Worldstar 2019.

Eksperter i bestyrelsen

En anden stor klump af investeringerne er gået til ny teknologi i produktionen. Virksomheden er en aktiv testpartner for nogle af Odenses producenter af robotter, og de sætter også deres præg på fabrikslokalerne. Desuden er der investeret i 3 D-print.

- Vi har generelt investeret meget i de senere år, men sidste år blev det endnu højere. Vores overordnede mål er hele tiden at blive mere fleksibel, så vi sammen med kunderne kan udvikle nye produkter til dem. Det præger vores investeringer i maskiner til produktionen, og det får os til at afprøve nye teknologier som Universal Robots produkter og 3 D-print af vores værktøjer, siger administrerende direktør Anders Top Haustrup.

Investeringsniveauet i år bliver lavere end i 2018, der også var påvirket af omkostningerne til at indføre et nyt it-system.

Plus Pack, der for mange år siden var en udløber af det daværende Haustrups Fabriker men nu er helt selvstændigt, har fået to nye eksterne medlemmer i bestyrelsen. Den ene er Gitte Haar, der har ved meget om bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. Den anden er Kristian Hede, Grundfos, som har erfaring med at digitalisere processer og produkter.

Dyr plastic: Plus Packs overskud falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce