Dronningen inspicerer Odense-arkitekters arbejde

Midt i en fredet skov og klos op ad det fungerende center er den omfattende udvidelse og ombygning af rehabiliterings- og konferencecenteret Vejlefjord skabt.
Foto: MT Højgaard

Dronningen inspicerer Odense-arkitekters arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kur- og konferencecenteret Vejlefjord har fået tilbygning til 150 millioner

Dronning Margrethe og prins Henrik, der i øjeblikket er rundt i landet om bord på kongeskibet Dannebrog, aflægger i dag besøg på rehabiliterings- og konferencecenteret Vejlefjord.

En omfattende udvidelse og ombygning af centret er netop blevet færdig, og det skal Dronningen og Prinsen inspicere.

Udvidelsen, der er tegnet af arkitektfirmaet Archidea fra Odense, består af to punkthuse i seks etager, et konferencecenter med auditorium samt en rekreationsafdeling med termiske bade. MT Højgaard har været totalentreprenør på byggeriet.

Om de 1800 kvadratmeter såkaldte termer i skovkanten siger arkitekt Otto Wagner fra Archidea:

- Termerne er inspireret af termiske bade i Schweiz. Vi taler ikke om wellness, men om sanselighed.

- Badene på Vejlefjord er også inspireret af den storslåede natur på stedet. Vi leger med alle sanserne i skovhuler opbygget af natursten. Rent vand og dæmpet belysning, som giver ro og glæde, siger Otto Wagner.

Vejlefjord, der i dag er fondsejet, blev etableret som tuberkulosehospital i 1900, ændrede behandlingsfokus og blev til nervesanatorium i 1957.

Siden 1985 har Vejlefjord fungeret som genoptræningscenter for senhjerneskadede samt professionelt kursus- og konferencecenter, og nu er der altså også kommet hotelfaciliteter samt kur og spa-tilbud.

Dronningen inspicerer Odense-arkitekters arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce