Dong tjener på vind og olie

´Den store DONG-vindmølle ved Avedøre - et symbol på selskabets indtjeningsevne på vindenergien.
Foto: Magnus Holm/POLFOTO

Dong tjener på vind og olie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dong Energy tjener godt på sine vindmølleparker og olieproduktion. Men efter skat falder overskuddet.

Mere vind og højere olieproduktion skæpper i kassen hos energigiganten Dong Energy. Koncernen fik et driftsoverskud før skat på 4,6 milliarder kroner i første kvartal i år, hvilket er en milliard mere end året før, oplyser koncernen.

Efter skat ser det dog ikke helt så overvældende ud. Her faldt overskuddet med 1,8 milliarder kroner til en halv milliard kroner.

Resultatet i første kvartal sidste år var dog begunstiget af, at der blev indregnet avance ved salg af virksomheder på to milliarder kroner, oplyser koncernen.

- Udviklingen for årets første tre måneder er tilfredsstillende og på linje med vores forventninger. Indtjeningen steg, drevet af nye offshore vindmølleparker, højere olieproduktion og lavere omkostninger, siger Henrik Poulsen, direktør i Dong.

Arbejdet med et udbygge vækstforretninger, frasælge ikke-kerne aktiviteter, restrukturere de tabsgivende gasaktiviteter, reducere omkostningerne og rejse ny egenkapital går som forventet, oplyser direktøren.

Efter et udfordrende 2012 var 1. kvartal et første skridt i den rigtige retning, men der er stadig et stort stykke arbejde foran os i forhold til at styrke Dong Energy's kapitalstruktur og sikre fundamentet for vores vækstambitioner, siger Henrik Poulsen.

For resten af 2012 forventer energigiganten, at overskuddet før skat kommer op i omegnen af 11,5-12,5 milliarder kroner.

Og for de næste to år lyder investeringsbudgettet på 25-30 milliarder kroner, fremgår det af kvartalsregnskabet.

Dong Energy er en af Nordeuropas rigtig store energikoncerner, der producerer, distribuerer og handler energi og tilknyttede produkter i Nordeuropa.

Dong har knap 7000 ansatte og omsatte sidste år for 67 milliarder kroner.

Dong tjener på vind og olie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce