Dom udsat i Barfoedsag


Dom udsat i Barfoedsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

 Først om fire uger afgør landsretten om kontroversiel forsikringspraksis er o.k.

Barfoedkoncernen og dens flere tusinde lejere må vente i yderligere fire uger, før der foreligger en afgørelse om, hvorvidt ejendomskoncernens kontroversielle selvforsikringsprincip kan godkendes af retten.

Sagen var for Østre Landsret i går, men først den 9. september 2008 afsiges der dom i sagen, som i første omgang blev vundet af lejerne ved byretten i Odense i maj 2006.

Landsretten skal i praksis tage stilling til, om det er o.k., at Barfoedkoncernen opkræver forsikringspræmier hos lejerne, der ligger væsentligt over det niveau, der er normalt for branchen.

Godt forsikret

Barfoedkoncernen mener, at det er til fordel for lejerne, at de og ejendommene er så godt forsikret som muligt, mens lejerne ikke mener, at det er deres pligt at betale en forsikring, som dæk- ker langt mere, end der er rimeligt og normalt for branchen.

Barfoed startede sin forsikringspraksis for fem år siden i forbindelse med, at koncernen etablerede sit eget forsikringsselskab. Det forsikrer udelukkende koncernens egne ejendomme, og forsikringerne udmærker sig f.eks ved at være helt uden selvrisiko, hvilket er uden sidestykke i branchen.

Byretten i Odense vendte i 2006 tommelfingeren ned-ad og fastslog, at forsikringspræmien var for høj, og at pengene var ulovligt opkrævet.

Sagen blev oprindelig rejst af en enkelt lejer i Frederiksgade 7-9 i Odense, der krævede 862 kroner tilbage, som han mener han har betalt for meget i husleje/forsikringspræmie i 2004.

Principsag

Men i praksis er sagen ble- vet en principsag for de tusindvis af lejemål i Bar- foedkoncernen, der er omfattet af Boligreguleringsloven.

- Afgørelsen vil få store konsekvenser for både Bar- foed og lejerne - der ligger jo en stor stak byretssager og venter på netop denne afgørelse, siger advokat for lejerne Michael Meyn.

Ifølge Michael Meyn kom der ikke væsentlige nye argumenter på bordet i landsretten, der altså nu skal tage stilling til stort set de samme argumenter, som byretten skulle.

Dom udsat i Barfoedsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce