Dollaren dykker 3L-Ludvigsen

3L i Brylle er meget følsom over for dollarkursen på grund af et stort salg af artikler til amerikanskernes populære hobby - scrapbooking.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Dollaren dykker 3L-Ludvigsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fynske koncern forsøger at udvikle sig ud af problemerne efter et år med underskud

Verdensfirmaet 3L-Ludvigsen, der med adresse i Odense-forstaden Brylle er storleverandør af blandt andet selvklæbende plast og papir til scrapbøger, er løbet ind i alvorlige problemer på det vigtige amerikanske marked.

Det er først og fremmest den faldende dollarkurs, som volder problemer, og som har resulteret i, at koncernen i 2007 med et underskud på knap syv millioner kroner før skat kom ud med det dårligste resultat i nyere tid.

- Vores samhandel med USA udgør 60 procent af vores omsætning. Det har været en udfordring, at dollarkursen i løbet af de seneste fem år er dykket med over 50 procent, siger Hans Lyhr, der er administrerende direktør for 3L's driftsselskaber.

- Vi er afskåret fra at hæve priserne i USA, hvor vore hovedkonkurrenter er virksomheder fra Fjernøsten, hvis økonomi er bundet op på dollaren, tilføjer han.

Årsresultatet afspejler en betragtelig nedgang i 3L Consumer Products, der leverer handy tape og fynske fotohjørner til de private forbrugere - ikke mindst i USA, hvor livets små og store begivenheder sættes på plads i de populære scrapbøger.

For mange minusser

Selskabet fik en nedgang i resultat på otte millioner kroner og bidrog helt usædvanligt med et underskud på godt en million kroner.

3L Office Products, der gerne vil hjælpe alverdens kontorer med at holde styr på papirbjergene, klarede sig bedre og forblev i plus.

Medvirkende til, at de negative tal ikke kunne opvejes i 2007, er en nedgang i udbyttet fra værdipapirerne i holdingselskabet på 2,5 millioner kroner.

Søger fortsat vækst

3L-ledelsen er midt i en offensiv for at vende udviklingen, der, siger den, kan komme til at tage nogen tid.

- Et af midlerne bliver at søge samarbejde med leverandører, der i mindre grad handler i dollar. Vore produkter skal samtidig udvikles, så de bliver mere lønsomme, fremhæver Hans Lyhr.

Der er ingen planer om at skære ned i koncernen.

- Der sker ingen reduktioner i staben. Vi har et personale med den optimale sammensætning og de rigtige kompetencer. Vi går efter at udvikle os ud af problemerne - vi vil ikke spare os ud af dem, pointerer Hans Lyhr.

Ludvigsen-ledelsen forventer en positiv udvikling i år, men indtræffer et nyt dollarfald, kan det blive vanskeligt at indfri forventningerne, erkendes det.

Dollaren dykker 3L-Ludvigsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce