Dømt for millionsvindel i 13 selskaber: Nu vil han frifindes i landsretten

Henrik Kalmer og hans advokat ankede omgående til frifindelse, da Retten i Odense 29. juni sidste år kendte Henrik Kalmer skyldig i svindel for 50 millioner kroner og idømte ham fire års fængsel. Mandag begynder ankesagen ved Østre Landsret i Odense. Arkivfoto: Robert Wengler

Dømt for millionsvindel i 13 selskaber: Nu vil han frifindes i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Kalmer efterlod sig 13 virksomheder, som gik konkurs med en samlet gæld på 55 millioner kroner - deriblandt Redningsgruppen med hovedsæde i Middelfart. Mandag begynder ankesagen i Østre Landsret i Odense.

Odense: For næsten præcis et år siden blev Henrik Kalmer ved Retten i Odense kendt skyldig i at have svindlet for 50 millioner kroner gennem 13 virksomheder, som alle gik konkurs - deriblandt Redningsgruppen i Middelfart og EMVA Ejendomme.

Han og hans advokat, Claus Allan Bonnez, ankede omgående dommen til frifindelse, og mandag begynder sagen ved Østre Landsret i Odense.

Byretten takserede i juni sidste år lovovertrædelserne til en straf på fire års fængsel og en frakendelse af retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed i Danmark og i udlandet indtil videre, medmindre Henrik Kalmer hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtigelser.

Kalmer var allerede idømt konkurskarantæne og var derfor frakendt retten til at deltage i ledelsen af en virksomhed i tre år. Med den nye dom ville han tidligst efter fem år kunne få prøvet frakendelsen.

Selskaberne
De selskaber, der er omfattet af anklageskriftet mod Henrik Kalmer, er blandt andre:
 • Truck-Center Hjørring A/S
 • Dansk Redningskorps A/S
 • V-A-S DK ApS
 • Redningskorps Danmark A/S Holding (skiftede senere navn til Redningsgruppen)
 • RKDK Autohjælp/Vejhjælp A/S
 • RKDK Brand og Redning A/S
 • RKDK Vagtcentral A/S
 • Dansk Autohjælp Hjørring ApS
 • EMVA Ejendomme ApS
 • EMVA Middelfart Holding ApS
 • Transportcenter Hjørring A/S


En del af selskaberne har skiftet navn flere gange.

Henrik Kalmer nægtede sig skyldig og kaldte byretssagen mod ham "spild af tid". Der er afsat fire dage i denne uge og tre dage i næste uge til behandling af ankesagen i landsretten.

En stor del af anklagerne i byretssagen var knyttet til Redningsgruppen, der blev stiftet i efteråret 2012 med hovedsæde i Middelfart, mens Henrik Kalmer boede i Strib.

Hans firmaer som Redningskorps Danmark A/S tog konkurrencen op med Falck og Dansk Autohjælp og tilbød vejhjælp til priser langt under konkurrenternes.

Dømt for millionsvindel i 13 selskaber: Nu vil han frifindes i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce