Direktør kniber sig i armen: Robotvirksomhed i eksplosiv vækst

Et par asiatiske gæster introduceres til MIR100 under et besøg på virksomheden i Tietgenbyen sidste år. Arkivfoto:

Direktør kniber sig i armen: Robotvirksomhed i eksplosiv vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske robotvirksomhed MIR tredoblede omsætningen sidste år til 77 millioner kroner - og skabte samtidigt sit første plus på bundlinjen. Antallet af ansatte er på vej mod 100 i den fem år gamle virksomhed og alene i første kvartal solgte MIR lige så mange af sine logistikrobotter, som man gjorde hele sidste år.

En af de hastigst voksende og mest omtalte robotvirksomheder i den fynske klynge Mobile Industrial Robots tredoblede omsætningen i 2017. Samtidigt lykkedes det for første gang den fynske producent af logistikrobotter MIR100 og MIR200 at veksle de mange robotsalg til et plus på bundlinjen.

Her stod der i 2017 et pænt plus på 4,2 millioner kroner mod et minut det foregående år på 3,4 millioner kroner, og bl.a. derfor er Thomas Visti, adm. direktør og medejer, da også rigtig godt tilfreds.

- Vi klarer os bedre end budgettet, som i forvejen var et ganske aggressivt budget på 75 millioner kroner i omsætning, og så tjener vi penge for første gang, det er også et vigtigt signal for både vores kunder og samarbejdspartnere, siger han.

Omsætningen lå i 2017 på 77,5 millioner kroner mod 26 millioner kroner året før.

Det viser det nyeste regnskab for virksomheden, der blot har en håndfuld år på bagen, efter at Niels Jul Jacobsen stiftede MIR tilbage i 2013.

Adm. direktør og hovedaktionær Thomas Visti taler med en potentiel kunde under en stor robotmesse i Chicago i USA  sidste forår. MEssen var en af tre, som MIR deltog i i 2017 - i år deltager den fynske virksomhed i 13 messer verden over med sin mobile logistikrobot. Arkivfoto
Adm. direktør og hovedaktionær Thomas Visti taler med en potentiel kunde under en stor robotmesse i Chicago i USA sidste forår. MEssen var en af tre, som MIR deltog i i 2017 - i år deltager den fynske virksomhed i 13 messer verden over med sin mobile logistikrobot. Arkivfoto

Fra fem til 200 millioner

Dermed når MIR og adm. direktør Thomas Visti de forventninger, som MIR løftede sløret for allerede sidste forår i forbindelse med, at 2016-regnskabet blev offentliggjort. Til sammenligning havde MIR blot en omsætning på fem millioner kroner i 2015.

I indeværende regnskabsår skal omsætningen igen vokse markant til 200 millioner kroner.

- Så vi tredobler salget igen, og vi kan se, at vi holder budgetterne i første kvartal, siger Thomas Visti, som faktisk tidligere har prøvet lignende vækstrater i sin tid som salgsdirektør i Universal Robots.

Alligevel må han næsten knibe sig selv lidt i armen over den nuværende udvikling.

- Vi tror jo på det. Men det er klart, at nogen gange skal man lige stoppe op, så man bemærker, hvor vildt det er, det vi har har gang i herude. Alene i første kvartal solgte vi samme antal robotter, som vi gjorde i hele 2016, siger Thomas Visti.

Investerer i ansatte og udvikling

Antallet af forhandlere, sælgere og ansatte i Odense følger samme vækst. I år har MIR allerede ansat 25 nye medarbejdere, og der skal hentes mindst 18-20 flere til.

- Vi forventer at være 100 ansatte lige om lidt. Forventningen var faktisk, at vi ville blive 100 ansatte ved udgangen af i år - men det bliver nok snarere 115-120, vi taler om, siger Thomas Visti.

En af de senest ansatte er firmaets nye produktionsdirektør Torben Leth, der kommer fra en anden succesfuld fynsk virksomhed Fiberline. Leth er tredje nye ansigt i MIR's ledelsesteam, som bliver udvidet i takt med at virksomheden vokser så voldsomt.

- Vi vokser på en måde, som gør, at der følger nye stillinger med - vi har også fået en HR-afdeling og flere mellemledere, det er ganske enkelt nødvendigt, siger Thomas Visti.

Nye tunge folk i ledelsen

Tidligere i år kunne robotvirksomheden præsentere René Tristan Lydiksen som ny salgsdirektør. Lydiksen har en fortid i bl.a. Kompan, Lego og Grey. Han blev hentet til MIR, samtidigt med at robotfirmaet kunne præsentere Søren E. Nielsen som ny teknisk direktør. Nielsen kom med 17 års erfaring fra Danfoss og har også været i tyske Siemens.

- Det er alle tre meget tunge og erfarne folk, som kan være med til at løfte os op på næste niveau, som er nødvendigt, når vi har den vækst, vi har, siger Thomas Visti.

Det er dog langt fra kun ansatte, der bliver investeret i for at følge med udviklingen og sikre den position, MIR har opnået på verdensmarkedet, fortæller direktøren.

Mobile Industrial Robots er i fuld gang med at indrette fire produktionslinjer i sit hovedkvarter i Tietgenbyen i det sydøstlige Odense. For at få plads til dem og de mange nye ansatte, som kommer til i en kontinuerlig strøm, har MIR overtaget nabo-bygningen også og har brudt væggen ned.

- Vi investerer kraftigt i udvikling af eksisterende produkter og nye produkter, som vi også kommer ud med i år. Og så er det vigtigt, at vi også er til stede globalt, det er også derfor, at vi skal med på 13 internationale messer i år. Sidste år deltog vi på tre større messer, siger Thomas Visti.

Direktør kniber sig i armen: Robotvirksomhed i eksplosiv vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce