Direktør: Nu kan BankNordik vokse


Direktør: Nu kan BankNordik vokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BankNordik får tilført 82.000 privatkunder og 10.000 erhvervskunder ved købet af den sunde Amagerbank.

Med købet af de sunde dele af Amagerbanken kan BankNordik med dansk hovedsæde i Kolding få opfyldt sit mål om at vokse på det danske marked. Det siger bankens administrerende direktør, Janus Petersen.

- Købet realiserer vores strategiske ambition om at vokse på det danske marked. Vi har holdt øje med muligheder for at overtage attraktive aktiviteter, der passer til vores måde at drive bank på.

- Vi lægger som Amagerbanken vægt på tæt dialog med kunderne og nære relationer til det lokale marked, siger Janus Petersen.

BankNordik lægger vægt på stærk kreditstyring, og derfor er den nye ejer tilfreds med, at størstedelen af de kunder, der følger med i købet, er privatkunder og mindre virksomheder.

- Købet forbedrer således bankens i forvejen stærke risikoprofil ved at de overtagne udlån er til retail-kunder samt enkelte sunde erhvervsengagementer, siger Janus Petersen i en pressemeddelelse.

BankNordik overtager alle privatkunder og erhvervskunder med en krediteksponering, der er mindre end fem millioner kroner samt få udvalgte og gode større erhvervskunder.

Banken får ved købet tilført 82.000 privatkunder og 10.000 erhvervskunder, indlån for 5,3 milliarder kroner samt udlån og garantier for 4,9 milliarder kroner. Dertil kommer kundedepotværdier for 10 milliarder.

De overtagne aktiviteter vil blive varetaget af ca. 160 medarbejdere i et antal filialer i Hovedstadsområdet samt filialerne i Odense henholdsvis Aarhus.

Med en solvensprocent på 17 ved udgangen af første kvartal 2011 er BankNordik blandt Nordens bedst konsoliderede banker, og banken har gennem en lang årrække vist en høj lønsomhed. Efter transaktionen og optagelse af ny kapital forventes bankens solvensprocent at overstige 13 procent.

Direktør: Nu kan BankNordik vokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce