Din mobil kan blive ramt af it-virus


Din mobil kan blive ramt af it-virus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mobiltelefoner skal nu regnes med i gruppen af potentielle hacker-ofre. I 2010 vil it-epidemiangreb mod telefonerne nemlig vokse, forudser it-sikkerhedsfolk.

Den allestedsnærværende risiko for at blive offer for et cyberangreb tager vedvarende til - også i 2010. I første omgang er det fildelingsnetværkene, hvor brugerne lovligt eller ulovligt deler film, musik og spil med hinanden, som vil blive ramt hårdest.

Men som noget helt nyt vil vores mobiltelefoner være i overhængende fare, forudsiger it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Labs analytikere.

- Med iPhone som kommerciel spydspids er smartphones blevet mere udbredte. Vi forventer, at det vil medføre en stigning i antallet af crimeware-angreb på mobile enheder, siger Christian Funk, som er virusanalytiker hos Kaspersky Lab.

Et crimeware-angreb går - til forskel fra almindelige angreb - ud på, at hackeren stjæler ofrets identitet og bruger det til at skaffe sig adgang til ofrets konti.

De første ondsindede hackerprogrammer til mobiler dukkede allerede op i 2009, og det er et sikkert tegn på, at de it-kriminelle er begyndt at udforske angrebsmulighederne, mener Christian Funk.

- Crimeware udgør kun en trussel for hackede telefoner og det anslås, at ti procent af alle iPhones bliver hacket på denne måde. Det efterlader et stort antal potentielle ofre for cyberkriminalitet, siger Christian Funk.

Han understreger, at ejerne af mobiltelefoner, der kører Android-styresystemet, er mere udsatte for angreb end andre.

Kaspersky Lab opfordrer brugerne til, at installere sikkerhedssoftware, samt at holde styresystem og software konstant opdateret.

Din mobil kan blive ramt af it-virus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce