Din, min og vores ferie


Din, min og vores ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Far sveder bag rattet, mor er medlevende co-driver på passagersædet, og børnene omme på bagsædet skifter mellem at skændes og skulle tisse.

Sådan kender mange os den danske families feriekultur. Men om 10 år ser billedet anderledes ud, spår fremtidsforsker.

- I fremtidens familie kommer det til at handle meget om din, min og vores ferie. Hvert medlem af familien vil have sin egen ferie, og derudover har man en fælles. Ligesom når børnene tager på lejrskole i dag, så vil mor tage på buddhistisk kursus og far på fodboldferie, mener sociolog ved Institut for Fremtidsforskning Birthe Linddal Hansen, der forsker i moderne menneskers liv.

Årsagen til, at det ikke har været sådan hidtil, er både et spørgsmål om økonomi og om kulturel accept.

- Hvis folk holdt ferie hver for sig for ti år siden, tænkte omverdenen: "Hvad er der galt i den familie?" Men det vil blive accepteret i langt højere grad i fremtiden, fordi der også bliver en fælles ferie, mener Birthe Linddal Hansen.

Hun fremhæver, at en af årsagerne til, at hun spår "din, min og vores ferie" som en normalt ferieform fremover, er, at folk har fået råd til at holde flere ferier.

Hvorvidt de danske familier bliver mere tilfredse med deres dyrebare ferieuger, er sværere at sige.

- Det er jo diskussionen, om man bliver lykkeligere af at være rig. Men man kan da sige, at der er større mulighed for at blive tilfreds, når man har råd til flybilletter til Kretas sol i stedet for at tage på en regnfuld cykeltur herhjemme, slutter sociologen.

Din, min og vores ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce