Fynske udviklere af it-læringsværktøj har fået lov at bruge de legendariske tv-figurer fra Sesamgade. Parløbet skal sikre succes i USA.

Børn overalt i verden kender til de farverige figurer fra Sesamgade. Tv-serien sendes i 150 lande, og nu har de amerikanske tv-kendisser ydermere fundet vej til et fynsk udviklet it-værktøj, der skal lære børn at læse og skrive.

Det er firmaet bag skrive- og læseapplikation Writereader, der har fået rykind fra Sesamgade, efter at der er blevet landet et samarbejde med den store amerikanske underholdningskoncern.

- Vi har forhandlet med dem i et halvt år, da de er meget forsigtige med, hvem de vil forbinde deres brand med, så det er kæmpestort, at det nu er lykkedes at få det på plads, siger stifter og læringsekspert i Writereader, Janus Madsen.

Gennem samarbejdet får firmaet lov til bruge 20 figurer og illustrationer i et fotobibliotek i deres skriveapplikation. Derigennem kan børn lave deres egen historier med figurerne fra Sesamgade.

De nye amerikanske forbindelser er vigtige for Writereader, der allerede nu har fået kunder i 40 lande. Selskabet har oplevet en månedlig vækst på 35 procent siden september sidste år, og har 50.000 aktive brugere på det udenlandske marked.

Men som andre nystartede firmaer kræver det økonomiske muskler at komme godt op at stå. I 2015 havde Writereader et underskud på 1,8 milioner kroner, men fik ved en aktieudvidelse en økonomisk millionindsprøjtning fra ikke mindst Egmont-forlaget, som blev partner i firmaet. Writereaders regnskab for 2016 er endnu ikke udsendt.

  • Byline_

    Af:

  • Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.