Digital hjælp: Sådan finder du din underleverandør

Tommerup Elektronik er med i en ny digital kortlægning af 150 fynske underleverandører, som Odense Robotics har lanceret for at sikre, at robotfirmaerne får øje på de mange lokale leverandører. Arkivfoto

Digital hjælp: Sådan finder du din underleverandør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Automationsvirksomheden Melcnc i Middelfart bruger underleverandøren Tommerup Elektronik som leverandør til en styring til deres robotløsning. De fandt Tommerup-firmaet via en ny digital kortlægning af 150 fynske underleverandører, som Odense Robotics har lanceret for at sikre, at robotfirmaerne får øje på de mange lokale leverandører.

De mere end 120 virksomheder i den fynske robot- og automationsklynge har fået et nyt værktøj til at finde frem til lokale leverandører, når de skal bruge elektronik til indmaden i deres robot eller stålemner til deres automationsløsning.

Hele 150 virksomheder fra maskinmestre og elektronikfirmaer til 3D-design og rådgivning inden for produktudvikling eller branding kan man klikke sig frem til via Odense Robotics nye kortlægning af den voksende underskov af leverandører til klyngen. En klynge, som i stigende grad også skaber job hos underleverandørerne, som vi fortalte forleden i Fyens Stiftstidende.

Dermed forventer og håber robot-organisationen under Udvikling Fyn, at den kan være med til at bringe parterne sammen, så robotfirmaerne finder en god lokal leverandør, og underleverandørerne får endnu mere del i den voksende fynske robotsucces.

- Flere af virksomhederne i robotklyngen har ikke endnu ressourcerne til strategisk sourcing. Og samtidig er det ikke alle de lokale underleverandører, der har kapacitet til tidskrævende opsøgende salgsarbejde. Derfor har vi udviklet dette værktøj, der skal gøre det nemt for producenter og leverandører at finde hinanden, siger Søren Aarhus, forretningsudvikler hos Odense Robotics.

Kortet finder man på www.odenserobotics.com/suppliers, hvor robotfirmaerne kan klikke sig frem mellem nye lokale samarbejdspartnere i stedet for at forsøge at Google sig frem til en leverandør.

Sådan virker den digitale platform
1. september lancerede Odense Robotics en ny digital platform, en kortlægning af 140-150 virksomheder, som alle i større eller mindre grad leverer til den fynske robotklynge. Sitet har siden haft 1600 visninger og har allerede skabt de første reelle kontakter mellem klyngevirksomheder og underleverandører.Dyk selv ned i kortet her: www.odenserobotics.com/suppliers.

Softwaren til platformen er leveret af den engelske virksomhed Valuechain, der udvikler software til produktionsvirksomheder, deres supply chains og de klynger, de er en del af. Det har været et fælles udviklingsprojekt, og har ikke kostet Odense Robotics noget udover den tid, der brugt på forløbet.

Valuechains vision er at gøre det nemt at finde og dele viden med kunder, leverandører og samarbejdspartnere, noget der flugter rigtig godt med Odense Robotics' vision.

Online platformen er en grafisk præsentation af noget af den viden, som er indlejret i Odense Robotics. Viden som løbende opsamles igennem det daglige arbejde med klyngens virksomheder.

Kilde: Odense Robotics

- Vi vil gerne findes

En af dem, der har gjort det, er Melcnc i Middelfart, der har specialiseret sig i automation af cmc-maskiner til industrien. Senest har de udviklet en løsning, hvor en Universal Robots-arm arbejder sammen med en cnc-maskine. I den proces skal Melcnc bruge en elektronisk styringsenhed. Den fandt de - via supplier-værktøjet hos Odense Robotics - hos Tommerup Elektronik.

- Det har sparet mig så meget tid, siger Maja Uldahl, industriel designer fra Melcnc.

- På få minutter fandt jeg en lokal leverandør med præcis de tjenester, vi har brug for. Nu har vi indgået en kontrakt, og vores partnerskab er allerede i gang.

I Tommerup Elektronik var salgschef René Andreassen godt klar over, at de var del af kortlægningen, selv om deres primære kunder skal findes i industri-sektoren. Men han håber, at værktøjet kan guide flere virksomheder fra robotbranchen i retning af Tommerup-firmaet.

- Vi vil gerne findes, og i den sammenhæng er det et rigtig fint værktøj. Det er ikke verdens største ordre for os, men vi håber på, at de får succes med produktet, så de skal bruge endnu mere fra os - og så kan det jo være med til at åbne op for, at vi får flere ordrer fra robotklyngen, siger han.

Vigtigt, at leverandøren er tæt på

Hos Odense Robotics kortlagde man allerede sidste år de mange underleverandører til robotklyngen, men nu er kortlægningen altså også digital efter et samarbejde med en engelsk software-virksomhed i et fælles udviklingsprojekt, som ikke har kostet robotklyngen på Fyn noget.

Forretningsudvikler Søren Aarhus er ikke i tvivl om, at værktøjet kan øge opmærksomheden på de leverandør-muligheder, som robotklyngen har lige i baghaven. Han har selv erfaring med leverancer og underleverandører fra sit tidligere job som produktionschef hos robotklyngens største firma, Universal Robots.

- Vi kan se, at der allerede har været 1600 visninger af undersiden på Odense Robotics, og vi har også en række cases, hvor robotvirksomheder har fundet nye fynske underleverandører ved hjælp af værktøjet, siger han.

En af dem, som allerede har sine underleverandører på plads, er direktøren fra Mobile Industrial Robots (MIR), Thomas Visti, som også har en årrække bag sig som direktør i Universal Robots.

Visti og MIR har en stor tysk leverandør, men mange af de resterende leverandører til den mobile logistikrobot er lokale fynske virksomheder, fortæller han.

- Det er utroligt vigtigt, at man har dem lige i baghaven. Det sikrer en bedre dialog og en bedre kontakt, når man skal udvikle prototyper og senere indgå samarbejde om at sætte en større produktion i gang, siger han.

Han kan ikke selv bruge værktøjet, men han er ikke i tvivl om, at det kan være et godt værktøj for nystartede robotfirmaer, som er på jagt efter leverandører.

- Sådan en liste er et godt værktøj, fordi man finder frem til lokale leverandører, som i mange tilfælde har vist, at de kan levere ind til branchen, så de godt ved, at det handler om at være fleksibel. Samtidig har man en vis sikkerhed, hvis de har nogle referencer i branchen allerede, tilføjer han.

Digital hjælp: Sådan finder du din underleverandør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce