Det tager 4,3 minutter at få sin medicin


Det tager 4,3 minutter at få sin medicin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Apotekerforening afviser kritik af serviceniveauet i butikkerne. Det tager 4,3 minutter i snit at få sin medicin, viser undersøgelse.

Hvis man spørger Danmarks Apotekerforening, er det en myte, at der er for lang ventetid på apotekerne. Det tager i gennemsnit 4,3 minutter at få langet medicinen over disken, viser en undersøgelse, som foreningen har fået lavet.

Ifølge en ny rapport fra Konkurrencestyrelsen er der for lidt konkurrence blandt apotekerne i Danmark, og det betyder dårligere service og ventetider. Men det afviser foreningen i høringssvaret.

- Vi har et apotekssystem, der er billigt, sikkert og med let adgang til medicin for borgerne i hele landet. Det skal vi ikke sætte over styr, siger apotekerforeningens formand, Niels Kristensen, i et høringssvar.

Konkurrencestyrelsen anbefaler, at det omfattende regelsæt, som regulerer apotekerne i Danmark, ses efter i sømmene. Blandt andet ønsker styrelsen en mere fri adgang til markedet og at den omsætningsbestemte udligning mellem apoteker afskaffes. Men det vil forringe adgangen til medicin ved akut sygdom og kvaliteten af den sundshedfaglige rådgivning, mener foreningen.

- Uden bevillingssystem og udligningsordning er der fare for, at en række apoteker i udkantsområder må lukke, fordi der ikke er tilstrækkelig økonomisk grundlag for at drive dem, siger Niels Kristensen.

Han understreger, at de danske medicinpriser og avancen på medicin er blandt Europas laveste.

Danmarks Apotekerforenings undersøgelse viser, at syv procent af kunderne venter mere end 10 minutter. Foreningen arbejder løbende på at nedsætte ventetiden, blandt andet ved at få mere personale ved skranken og ved at få robotter til at hente medicinen frem.

Det tager 4,3 minutter at få sin medicin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce