Det offentlige går glip af 13,5 milliarder


Det offentlige går glip af 13,5 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det offentlige skal klare sig for 13,5 milliarder kroner mindre end planlagt de kommende tre år som følge af regeringens genopretningsplan.

Den offentlige sektor skal klare sig for 13,5 milliarder kroner mindre end planlagt, som følge af regeringens plan om nulvækst de kommende tre år. I staten bliver der endda tale om egentlige besparelser for at give plads til, at sygehusene kan bruge flere penge.

Det fremgår af regeringens præsentation af sit konvergensprogram til EU.

- Den forudsatte nulvækst i det offentlige forbrug i 2011-13 indebærer en mindreudgift på ca. 13,5 milliarder kroner i forhold til den ramme, som var indregnet i Konvergensprogrammet for 2008, hedder det i det nye program.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) opgør det samlede behov for opstramning til 24 milliarder korner i de næste tre år, og bekræfter at kravet om nulvækst skal skaffe omkring halvdelen. Alligevel afviser han, at der bliver tale om nedskæringer, for selvom den ventede vækst på 1 procent om året udebliver, så bliver udgifterne stadig hævet med løn- og prisudviklingen. Samtidig opfordrer han kommunerne til at effektivisere.

- Vi kan fortsat udvikle velfærden de kommende år, siger han.

I staten er der dog lagt op til regulære besparelser, for sygehusudgifterne vil få lov til at vokse, og de penge skal de nyudnævnte ministre i gang med at finde på deres budgetter, lyder beskeden fra Claus Hjort Frederiksen.

Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, mener, at regeringen er blevet afsløret. Det var ikke muligt at få både velfærd og skattelettelser, som regeringen ellers har hævdet, mener hun.

- Det vil komme til at gå ud over den borgernære service, siger Helle Thorning-Schmidt.

Det offentlige går glip af 13,5 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce