Der sjuskes med arbejdsskadesager om depression


Der sjuskes med arbejdsskadesager om depression

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Listen over anerkendte erhvervssygdomme er stort set renset for psykiske lidelser. HK kræver handling.

Har du fået depression efter grov mobning på jobbet, kan du være næsten sikker på en automat-afvisning, hvis du prøver at anmelde sagen som arbejdsskade og håber på at få erstatning, skriver Avisen.dk.

Har du fået revet armen af i en maskine, går sagen langt mere glat i gennem.

Sådan lyder kritikken fra fagforeningen HK, der lige har vundet tre sager om medlemmer, der fik depression på grund af den mobning og chikane, de blev udsat for på jobbet.

- Mette Frederiksen siger, at det fysiske og psykiske arbejdsmiljø skal ligestilles. Det mener vi også skal gælde, når det handler om arbejdsskader, siger næstformand i HK Mette Kindberg til Avisen.dk.

- Det er ikke kun, når man får en arm revet af, at det skal anerkendes, tilføjer hun.

Listen over anerkendte erhvervssygdomme er nærmest støvsuget for psykiske lidelser.

HK mener, at embedsmændene i Arbejdsskadestyrelsen per automatik giver afslag til nærmest alle, der anmelder psykiske arbejdsskader.

Fra 2007 til 2011 oprettede styrelsen 3021 sager om psykiske sygdomme eller gener. 166 mennesker fik anerkendt skaden som en erhvervssygdom. Det er fem procent.

I HK's tre sager fik de først afslag fra Arbejdsskadestyrelsen. Styrelsen nægtede også, at de tre kunne få deres sager vurderet af lægerne i Erhvervssygdomsudvalget, og Ankestyrelsen sagde det samme.

HK stævnede Ankestyrelsen på vegne af de tre depressionsramte. I en retssag så Retslægerådet på deres sager, og gav dem medhold.

I den sidste ende har også Arbejdsskadestyrelsen givet efter og sendt de tre til lægevurdering, og de får nu erstatning for deres arbejdsskade.

Ifølge Ankestyrelsen sker der meget på området om psykiske arbejdsskader i disse år.

- Det psykiske område er udviklingsmæssigt først rigtigt kommet på dagsordenen i de senere år. Der kommer flere og flere af den type sager, og vi bliver klogere og klogere på, hvorfor man bliver syg, siger styrelsens ankechef, Erling Brandstrup, til avisen.dk.

Der sjuskes med arbejdsskadesager om depression

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce