Der kom kun få nye hjul på vejene i april


Der kom kun få nye hjul på vejene i april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilsalget tog en ordentlig dukkert i april. Det samlede køb af nye personbiler faldt med 11 procent.

Der var ikke meget trafik hos landets bilforhandlere i april. Husholdningernes og erhvervenes samlede køb af nye personbiler faldt med 11 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det kraftige fald kan være det første tegn på, at bilsalget er på vej ned fra det meget høje niveau, det har befundet sig på de senere måneder - et niveau, der kun er set ganske få gange før i historien, siger Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank i en kommentar.

- Apriltallet skal dog nok tolkes forsigtigt, for skift i påskens placering gør nok sæsonkorrektionen lidt mere vanskelig end normalt, tilføjer han.

Der blev i alt købt 12.446 nye personbiler i april opgjort i faktiske tal, og det er fire procent flere end for et år siden.

I de seneste 12 måneder er der i alt blevet købt 161.605 nye biler, hvilket er en stigning på 31 procent i forhold til den foregående 12-måneders periode. Det er det højeste niveau efter 2007/08.

- Bilsalget står for over halvdelen af det opsving, der har været i privatforbruget, siden bunden blev nået for to år siden. Da krisen var på sit højeste lå bilsalget meget lavt, så efter krisen var der et stort opsparet behov for at skifte biler ud, siger Las Olsen.

Dertil kommer, at mens nye biler er blevet billigere over de seneste år, så er prisen på benzin og diesel steget markant. Det har gjort det til en bedre forretning at skifte den gamle benzinsluger ud med en ny model, der kører længere på literen.

- Det store spørgsmål er selvfølgelig, om det øvrige forbrug så kan tage over og drive væksten. Det har vi ind til videre til gode at se konkrete beviser for, men der er i hvert fald plads til at skrue op for forbruget i butikkerne, siger Las Olsen.

Der kom kun få nye hjul på vejene i april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce