Gylle, skrald, halm og andet biologisk nedbrydeligt materiale omdannes i stor stil til energi, og danske virksomheder tjener milliarder på at sælge deres teknologi på området til udlandet. 

biomasse: 1200 danske virksomheder arbejder helt eller delvist med bioenergi.

Det viser den første kortlægning af bioenergiklyngen, som Dansk Industri (DI) står bag.

De danske bioenergivirksomheder har en samlet omsætning på 25 milliarder kroner, de skaber 11.500 job og eksporterer for otte milliarder kroner, fremgår det af analysen.

Tilsammen er de danske bioenergi-virksomheder så store, at de er den næststørste eksportør af grøn energiteknologi efter vindenergi.

Det fortæller sekretariatschef i DI Bioenergi, Michael Persson.

- Hvad vil I med undersøgelsen?

- Vi har lavet kortlægningen for at gøre opmærksom på, at bioenergi er en betydelig dansk energiindustri. Vi synes, det er rigtig interessant, at det er næststørste eksportør af grøn energiteknologi efter vind.

- Hvad er perspektiverne i det?

- Det er en klynge med et potentiale, som vi vil sikre fortsat bliver realiseret.

- Hvordan vil I sikre det?

- Vi har nu gjort opmærksom på, at der er både job og eksport i det. Det giver mulighed for at skabe en større forståelse for bioenergi. Vi kender alle de store selskaber inden for vindenergi, men bioenergi-virksomhederne er typisk små og ukendte.

- Er der noget, der tyder på, at samfundet overser bioenergi?

- Nej, der er mange diskussioner om bioenergi, om det er bæredygtigt, men vi vil sige, at det gavner i forhold til den grønne omstilling og i forhold til beskæftigelse og eksport.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Vismand: Afgift kan blive den bedste løsning

Om undersøgelsen

Bioenergi