Den gode samvittighed


Den gode samvittighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RET: Projektchef Poul Halkjær Nielsen behøver ikke have dårlig samvittighed over at blive hjemme hos sin syge datter flere dage i træk
Poul Halkjær Nielsen har fire børn, en kone og et job som projektchef hos TDC. Ligesom de fleste andre børnefamilier kender han de ofte stressede og besværlige situationer, der opstår, hvis børnene bliver syge og arbejdet kalder.

Det behøver han imidlertid ikke bekymre sig om længere. I maj fik 1800 akademikere i TDC ny overenskomst, der giver dem ret til at blive hjemme og passe de syge børn, så længe det er nødvendigt.

- Jeg er virkelig glad for den nye ordning. Vi slipper for at sende vores datter i institution, før hun er helt rask. Før kunne man godt få dårlig samvittighed en gang imellem, siger den 38-årige akademiker.

Poul Halkjær Nielsen har ikke haft behov for at benytte sig af den nye ordning. Men alene udsigten til, at han med god samvittighed kan blive hjemme, hvis hans tre-årige datter bliver syg flere dage i træk, er en kilde til mindre stress.

- Nu kan jeg jo bare komme tilbage på arbejdet og sige: Jeg har haft et sygt barn, så jeg blev nødt til at blive hjemme. Og så er det helt okay.

Poul Halkjær Nielsens job betyder, at han i princippet har mulighed for at arbejde hjemmefra. Det er bare ikke altid, at omstændighederne tillader det.

- Når min kone for eksempel er i Aalborg i forbindelse med sit arbejde, og jeg sidder herhjemme alene med vores syge barn, så kan jeg jo ikke sidde og arbejde. Men det har jeg heller ikke dårlig samvittighed over, for det er jo helt legitimt, siger Poul Halkjær Nielsen.

Hans forældre bor lige i nærheden, og de har flere gange måtte springe til for at passe de syge børn, når Poul Halkjær Nielsen eller hans kone er blevet nødt til at tage på arbejde.

- Men det er jo slet ikke altid, det kan lade sig gøre. De kan jo ikke komme og passe vores børn, når de for eksempel er ude og rejse eller selv er syge. Og min kones forældre bor i den anden ende af landet. Så jeg er virkelig tilfreds med den nye ordning, siger han.

TDC har foreløbig ingen planer om at brede ordningen ud til resten af koncernens 16.000 ansatte. Til gengæld så Ingeniørforeningen, der har forhandlet overenskomsten på plads for de akademiske medarbejdere i TDC, meget gerne at initiativet blev fulgt op af andre virksomheder.

- Vi ved fra en stresskilde-undersøgelse, som vi gennemførte i 2002, at den svære balance mellem arbejdet og familien er den største enkeltstående kilde til stress hos vores medlemmer. Derfor håber vi meget, at andre virksomheder vil lade sig inspirere af TDC-aftalen, siger formanden for Ansattes Ingeniørers Råd, Leif Dyremose til Ritzau.

Den gode samvittighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce