Den fynske iværksætterånd halter


Den fynske iværksætterånd halter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SELVSTÆNDIG: Hver niende studerende på landets universiteter har egen virksomhed
I en tid, hvor akademikerjob er en mangelvarer, er iværksætterånd et godt alternativ til beskæftigelse.

Det ved de studerende på landets universiteter. Hver niende prøver kræfter som selvstændig allerede i studietiden, og hver fjerde overvejer at starte som selvstændig, viser Videnskabsministeriets Iværksætterbarometer.

Hvad undersøgelsen også konkluderer er, at Syddansk Universitet (SDU) lægger sig i den tunge mellemgruppe, hvad iværksætterånd angår. Det er universitetet godt i gang med at ændre på, men det er afdelingen i Kolding, der er i førertrøjen, mens Odense halter efter.

- Vi har fokus på det, fordi der ikke sker nok. Kolding er blevet lokomotivet i den her udvikling, men jeg vil ikke sige, at Odense har sovet i timen, selv om vi for eksempel ikke har iværksætteri som linjefag. Vi gør rigtig meget for at fortælle de studerende om iværksættermuligheden både i vejledning og i undervisning, siger fuldmægtig i erhvervsvejledningen ved SDU i Odense, Thorbjørn Jensen.

IT-højskolen viser vejen

Ifølge Videnskabsministeriets undersøgelse er IT-højskolen i særklasse landets bedste universitet til at skabe iværksættere.

Her føler 60 procent af de studerende, at uddannelsen inspirerer dem til at starte for sig selv, mens kun 15 af SDU's studerende har den opfattelse.

Også Danmarks Tekniske Universitet og handelshøjskolerne i Århus og København overgår klart SDU.

- Vi har slæbt efter, men nu vil vi være med helt fremme. Desuden mener jeg også, at de studerendes sammensætning er en stor del af forklaringen på tallene. I it-sektoren er der eksempelvis en særlig iværksætterkultur, og så er det ofte ikke så krævende rent investeringsmæssigt at starte for sig selv, siger professor Torben Bager fra SDU's Center for Småvirksomhedsforskning i Kolding.

I kamp for akademi

Han har været med til at øge fokus på iværksætteri blandt andet i form af HA-linjen Innovation og Entreprenørskab. Desuden er der også kommet række enkeltfag og kurser på tværs af fakulteter og afdelinger.

- Det er jo ikke forfærdelig mange, vi når ud til, men udbuddet er der, siger Torben Bager.

Med initiativerne i Kolding mener han, at Syddansk Universitet som helhed vil stå langt stærkere, når Videnskabsministeriet i efteråret igen sammenligner universiteternes iværksætterkultur.

Af samme grund er Kolding alene med København i konkurrencen om det kommende iværksætterakademi med et budget på 40 millioner over fire år.

- Vi vil kæmpe hårdt for at få det hertil. Det vil virkelig styrke iværksættertilbuddene, siger Torben Bager, der garanterer at hele SDU får glæde af de initiativer, der er i gang i Kolding.

Den fynske iværksætterånd halter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce