Defco: Vi har ikke modtaget hestekød fra Holland


Defco: Vi har ikke modtaget hestekød fra Holland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hollandsk kødproducent har kun leveret hele muskler til Defco, som derfor afviser at have modtaget hestekød.

Kødgrossisten Defco A/S afviser, at den har fået hestekød fra det hollandske kødfirma W. Selten, der mistænkes for at have blandet hestekød i tusindvis af tons oksekød.

- Vi kan se, at vi periodisk har købt hele muskler - det vil sige lårtunger og inderlår - ved W. Selten, siger salgsdirektøren i Defco, Michael Guldin, til Ritzau.

- Og derfor er vi ret overbeviste om, at vi ikke er ramt af nogen form for hestekødsskandale. For da der er tale om hele muskler, kan man tydelig se på dem, om det nu er oksekød eller hestekød, tilføjer han.

Onsdag kom det frem, at den hollandske fødevare- og forbrugersikkerhedskontrol mistænker W. Selten, der fra Brabrant-området leverer kød til hundredvis af firmaer i Europa, for at have blandet hestekød i op til 50 millioner kilo oksekød.

De danske fødevaremyndigheder har sidenhen offentliggjort navnene på 14 danske virksomheder - heriblandt Defco A/S - der har handlet med W. Selten, og derfor fejlagtigt kan have modtaget hestekød.

Og for en god ordens skyld er virksomhederne blevet bedt om at tilbagekalde det kød, de har modtaget fra den hollandske leverandør.

Men det har været umuligt at gøre for Defco, da kødet for længst er solgt og brugt.

- Vi har ikke noget, fordi vi ikke har købt noget fra den leverandør siden november, siger Michael Guldin, der samtidig påpeger, at eftersom kødet er væk, så er det heller ikke muligt at undersøge, om de hele muskler reelt ikke har været fra heste:

- Da vi ikke har noget kød fra leverandøren tilgængeligt mere, så kan vi heller ikke teste det for at sikre, at der ligger et yderligere bevis - andet end den indgangskontrol, vi har haft, da vi i sin tid fik varerne, lyder det fra salgsdirektøren.

Defco føler sig dog ikke hængt ud af Fødevarestyrelsen.

- Da vi ikke har noget at skjule, og eftersom vi føler, at vi har fuldstændig kontrol over tingene, har vi ikke noget problem med det.

- Men selvfølgelig er det lidt kryptisk, at man melder navnene ud, inden man har fået styr på, hvem der har fået leveret hvad, siger Guldin, der tilføjer, at Defco er i kontakt med sine kunder, og foreløbig er ingen faldet fra.

Defco: Vi har ikke modtaget hestekød fra Holland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce