De studerer om dagen - og leverer om aftenen

Nicholai Rosendahl bruger sin egen bil, når han leverer mad for DeliverIt. Han føler generelt en stor frihed ved jobbet. Foto: Vibeke Volder

De studerer om dagen - og leverer om aftenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en tid, hvor takeaway vinder frem, er der brug for chauffører til at levere maden. Det har skabt et nyt marked for studiejob. Blandt andre for Nicholai Rosendahl, der leverer mad for den fynske virksomhed DeliverIt.

Nicholai Rosendahl sidder i sin sorte Passat ved tankstationen Circle K midt i skumringen. Bag rattet venter han på, at dagens første bestilling dukker op på hans iPhone. Den er spændt fast i forruden ved siden af instrumentbrættet, der stråler i røde og blå neonfarver. Der går et par minutter, så tikker torsdagens første ordre ind. Nicholai Rosendahl trykker på denne grønne "accepter"-tast på skærmen.

Det er sådan, han altid starter sine arbejdsdage som udbringer for virksomheden DeliverIt. Her er han ansat til at levere mad for den række restauranter, som DeliverIt agerer mellemled for. Det gør han et par gange om ugen ved siden af sit studie som anlægsgartner.

- For mig er det et hyggejob. Ren afslapning. Jeg har som ungarbejder arbejdet som butiksmedarbejder, men det her er meget mere mig, siger 21-årige Nicholai Rosendahl, mens han med rolige bevægelser styrer bilen gennem gaderne i Odense.

- Der er ikke noget stress ved det her. I en butik ved man måske, at man skal sidde ved kassen hele dagen eller nå at fylde syv paller op med varer, før man kan tage hjem. Her kan jeg tage det, som det kommer. Det er meget mere behageligt, siger han.

I Odense er han en af DeliverIt's 51 chauffører. Ud af dem er hovedparten studerende ved siden af. Omkring 80 procent, oplyser medejer Jim Rolighed. Næsten det samme billede gør sig gældende med madportalen Just Eat's chauffører. Her bruger de fleste leverandører det også som studiejob, fortæller virksomhedens CEO, Carsten Boldt.

Passer med studierne

Nicholai Rosendahl triller hjemmevant bilen ind i baggården til Bone's. Kort efter ligger maden i den røde varmetaske på bagsædet, og Nicholai Rosendahl kører mod kunde nummer et.

I halvandet år har det været hans arbejde. Det første års tid på studiet havde han ikke et job, men da han hørte om muligheden for at blive udbringer, slog han til. Jobbet kræver, at man har sin egen bil, og det havde Nicholai Rosendahl allerede dengang. Han blev ansat med det samme.

- Det hænger rigtig fint sammen med mit studie. Det er eftermiddags- og aftenvagter, så jeg kan nemt få det til at hænge sammen i hverdagen. Jeg synes, det er sat rigtig godt sammen med, at man enten kan gå i skole eller have noget andet ved siden af, siger han.

Og sådan er han ikke den eneste unge, der har det. Det fortæller Jim Rolighed, der oplever, at jobbet har en særlig tiltrækningskraft over for studerende:

- Det er jo meget fleksibelt for chaufførerne. Man kan vælge nogenlunde de arbejdstider, man har lyst til, de dage man har lyst til, og hvor meget man har lyst til at arbejde. Det falder rigtig godt i hak med det at være studerende, hvor der er en masse forandringer, og man måske ikke altid har styr på, hvad der kommer til at ske, siger han.

Ikke bare ung og smart

Nicholai Rosendahls første leverance ligger denne gang et stykke fra restauranten. Ni kilometer skal han køre med den varme mad, der står og dufter bagi bilen.

- Det er en af de ture, vi chauffører godt kan lide, fordi vi får kilometerpenge, griner den unge udbringer.

I bilens højtalere lyder rapperen TopGunn. På en lavere volumen end normalt, forsikrer Nicholai Rosendahl - der er jo gæster med.

Det har han i øvrigt af og til, når det passer ham. Så arbejdet aldrig bliver kedeligt. Men når han er fremme ved kunden, er det noget andet:

- De skal ikke føle, at det er en eller anden ung, smart fyr, der kommer med deres mad, forklarer Nicholai Rosendahl.

Efter omkring tyve minutters kørsel ankommer han til et klassisk parcelhuskvarter. En lille pige leger foran huset og faren står i garagen. Du går bare ind og stiller det i gangen, siger den ældre til den yngre mand. Bagefter går Nicholai Rosendahl tilbage til bilen og venter på næste bestilling.

- Jeg synes, det er sjovt, at man kan se, at man gør folk glade, når man kommer med deres mad. Det er altid fedt at få et smil tilbage som tak for ens arbejde, siger han.

De studerer om dagen - og leverer om aftenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce