De skal ikke med til Kina

- Man bliver ked af det. Det er en god arbejdsplads, og nogle kanon kolleger, siger Laila Nowak (tv), der sammen med Gitte Juhl Hansen (th) er tillidsfolk på Danionics. Ledelsen måtte i går fortælle de ansatte, at hele produktionen skal flyttes til Kina. Foto: OLE FRIIS

De skal ikke med til Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FARVEL: Danionics har ikke længere brug for danskere til at lave batterier

Lang tids uvished er slut for medarbejderne på batterivirksomheden Danionics i Odense. I går fik 26 besked om, at deres job forsvinder. Og når samlebåndet stopper helt i løbet af sommeren, er der endnu flere, der må stemple ud for altid.

- Vi blev da mere eller mindre chokerede, siger Laila Nowak, som er tillidsrepræsentant for SID på virksomheden. Hun er ikke blandt de 26, der har fået fyresedlen, men hun ved, at den venter forude.

- Jeg havde regnet med, at virksomheden ville overleve på en eller anden måde, og at vi skulle køres ud herfra i kørestol, siger hun.

Ingen ordrer

Men medarbejderne vidste godt, hvor det bar hen.

- Når vi havde gået en hel uge og de tre dage gik med at gøre maskinerne rene og vaske gulvet, var det klart, at der var noget helt galt, siger Laila Nowak.

Hver fredag plejede ledelsen at fortælle medarbejderne om, hvordan det gik.

- Vi kunne jo godt se, at der ingen ordrer var, siger Gitte Juhl Hansen, som er tillidsrepræsentant for de ansatte, der er organiseret i Kvindeligt Arbejderforbund.

- Men det er da et chok, at det er kommet så langt ud, at hele produktionen i Odense skal lukkes, siger hun.

Mange fyringsrunder

Tillidsrepræsentanterne er derfor enige om, at det for mange medarbejdere var en lettelse at få den triste besked i går.

- Nu ved vi, hvad vi har at gå i møde. Før var der bare uvished, siger Gitte Juhl Hansen. Laila Nowak uddyber:

- Folk har været glade for at være her, så de har ikke søgt job andre steder, men hele tiden håbet på, at der kom en ordre. Nu er det op til folk, om de vil blive her til slutningen, eller søge væk allerede nu, siger hun.

Ledelsen har lovet de fyrede medarbejdere, at de vil gøre hvad de kan for at bruge deres netværk til at finde ny beskæftigelse til dem.

- De sidste, der er tilbage, er de gode medarbejdere. Det er jo ikke deres skyld, at de har mistet deres job, siger Gitte Juhl Hansen.

Gårsdagens fyringsrunde er ikke den første på batterifabrikken.

Siden 2001 er der forsvundet 149 arbejdspladser fra produktionen.

- Nogle af dem har fundet arbejde, men på lige nu er det svært på Fyn, siger Laila Nowak, der selv er bange for, om hun snart nå stille sig om bag i arbejdsløshedskøen.

- Nej, det er ikke sjovt at være medarbejder på Danionics i dag. Jeg var med til at starte op for tre et halvt år siden, men jeg vidste ikke, at jeg skulle være med til at lukke også, siger hun.

De skal ikke med til Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce